Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat rep una subvenció per millorar la gestió de residus al Penedès Garraf

S’ha de redactar un projecte de cara a la construcció d’un nou centre de tractament de residus municipals, que ha de tenir un disseny prou flexible per treballar tant la fracció resta com l’orgànica.

L’Agencia de Residus de Catalunya atorga un ajut de 100.000 euros que ha de servir per impulsar les accions prèvies necessàries que han de millorar la gestió dels residus dels 33 municipis de les comarques del Penedès i Garraf. La idea és acabar impulsant un nou centre de tractament de residus municipals de fracció resta, amb disseny flexible que permeti també tractar la fracció orgànica d’acord amb les perspectives de creixement de la recollida selectiva.
La subvenció s’atorga en la línia dels objectius del Pla Territorial Sectorial d’Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya, elaborat per impulsar el desplegament de noves infraestructures per aconseguir l’equilibri territorial dels sistemes de tractament de residus, i donar compliment a l’objectiu de tractar prèviament al 100% els residus els residus abans de la seva disposició final a tot Catalunya.
Els 100.000 euros que ara s’han concedit serviran per a l’anàlisi previ del nou centre de tractament de residus municipals, la redacció del projecte tècnic del centre de tractament de la fracció resta, amb disseny flexible que permeti també el tractament de la fracció orgànica, i la preparació de la documentació necessària per a l’encaix ambiental i urbanístic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: