Dimarts, 16 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La junta comarcal del Col·legi de Metges ha celebrat l’Acte de la Professió Mèdica

La Junta Comarcal de l’Alt Penedès del Col·legi de Metges de Barcelona organitzava divendres passat l’Acte de la Professió Mèdica de l’Alt Penedès, que tenia lloc al Fòrum Berger Balaguer.

La celebració pretenia ser un acte col·legial de reconeixement als metges  sèniors que, amb la seva tasca i dedicació, han dignificat la professió mèdica de la comarca i tenia un caràcter professional, lúdic i cultural.

Entre els metges que van recollir els reconeixement hi havia els doctors Francesc Casals, Daniel Cercós Casalé o Antoni Comas. També un dels més veterans, el doctor Daniel Cercós Villarroya, que va rebre els aplaudiments dret des del seu lloc al pati de butaques.

La Junta Comarcal té nova presidenta i nous vocals. La presidenta és la doctora Lourdes Gabarró, que destaca que per primera vegada a l’Alt Penedès s’ha organitzat l’Acte de la Professió Mèdica de l’Alt Penedès amb l’objectiu que amb el temps es consolidi com un punt de trobada de la professió mèdica de la comarca.

En relació al moment que vien els professionals de la medicina actualment, Gabarró remarca que s’està patint els efectes de les retallades de la crisi econòmica. Durant l’acte, també es donava la benvinguda als nous col·legiats.

 

D’altra banda, i tot i que no va ser motiu de conversa en aquest acte, sí que hem de recordar que els professionals de la medicina pública d’atenció primària estaran de vaga la setmana vinent convocats pel sindicat Metges de Catalunya, una cita que s’adreça a metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs, i que tindrà lloc del 26 al 30 de novembre.

Des del sindicat s’explica que la vaga es fa per reclamar la disminució de les càrregues assistencials, limitant a 28 les visites diàries per consultes, la reposició dels 920 professionals perduts amb les retallades sanitàries des del 2010 i la recuperació del poder adquisitiu arrabassat des d’aquell mateix any, que el sindicat xifra en prop d’un 30%, i també per reivindicar l’increment del pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: