Dissabte, 20 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La inauguració de la vuitena edició del Most augura deu dies intensos de cinema d’autor

La gala inaugural de la vuitena edició del Most, Festival internacional de cinema del vi i el cava tenia lloc aquest dijous al vespre a l’Auditori de Vilafranca.

La vetllada va estar conduïda per l’actriu Cristina Dilla, que exerceix de mestra de cerimònies en els principals actes d’aquesta vuitena edició.

La gala va permetre fer-se a la idea de tots els continguts que passaran pel festival durant els deu dies que dura al Penedès. Una edició que ve marcada per un caràcter especialment cinèfil en l’any del 50è aniversari de Cineclub Vilafranca, entitat coorganitzadora juntament amb Vinseum.
El director del Vinseum i co director del Most Xavier Fornos destacava poc abans de la inauguració la gran qualitat de les pel·lícules que es projecten dins la Secció Gran Reserva; una secció integrada per títols com ‘El libro de imágenes’, de Jean Luc Godard, ‘Un asunto de familia’, d’Hirokazu Koreeda, ‘Entre dos aguas’, d’Isaki Lacuesta, i ‘Vision’, de Naomi Kawase, que inaugurava el festival aquest mateix dijous.

Durant els propers dies, el Most s’escampa pel Penedès amb la complicitat de municipis com Sant Sadurní, Olèrdola o Torrelavit i de diversos cellers que acullen projeccions.

Les seccions competitives, Collita, amb treballs audiovisuals sobre la vinya i el vi, i Brot, amb els millors curtmetratges de l’estat, completen amb la Gran Reserva l’estructura principal del festival. Però el Most va molt més enllà amb multitud d’activitats paral·leles, tasts, maridatges i una participació especial de les escoles al Most Edu i dels joves al Campus Brot. A més, Suïssa i la seva regió de vins del Valais tenen un pes fonamental en aquesta vuitena edició del festival.

A la gala d’inauguració, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull explicava que el Most és un element més que consolida la imatge de la ciutat com a capital del vi.

El Most Festival també compta enguany amb una destacada participació penedesenca amb obres com ’40 hectàrees’, de Pep Puig, ‘Andrea Motis. La trompeta silenciosa’, de Ramon Tort, o l’audiovisual de Cultivare, de la productora Centset.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: