Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La família de Parera Romagosa acaba el seu projecte ‘Cementiris del Penedès’ amb 20 artistes

La família de Josep M. Parera Romagosa, amb la col·laboració d’una vintena d’artistes, prepara una exposició per cloure un projecte inacabat del pintor sobre els cementiris del Penedès.

En el 25è aniversari de la mort de Josep M. Parera Romagosa, la seva família ha reprès un projecte inacabat de l’artista vilafranquí sobre els cementiris del Penedès. Ho ha fet amb la col·laboració d’una vintena d’artistes penedesencs de diferents disciplines. La primera idea era fer una exposició retrospectiva per recordar la figura i obra de Parera Romagosa però la troballa d’una carpeta amb els esbossos de 27 cementiris del Penedès i altres materials relacionats amb el projecte, iniciat a principis dels anys vuitanta, va fer que la família decidís tancar el cercle. L’artista volia pintar els cementiris del Penedès i en va acabar materialitzant sis en pintures a l’oli o aquarel·la. La seva idea era acabar-los tots i exposar-los a la Capella Sant Joan. El fill de Josep M. Parera Romagosa, Ricard Parera, explica que van buscar artistes penedesencs de la generació del seu pare i més joves perquè completessin el projecte.

Entre les persones que col·laboren amb el projecte hi ha Fèlix Plantalech, Anna Gual, Josep Massana, Olga Álvarez, Pep Puig, Raimon Benach, Colomer Pagès, Josep M. Esquirol, Clara Cols o Joan Solana, per posar alguns exemples. Tots ells i elles ofereixen la seva particular visió al voltant dels cementiris del Penedès.

El resultat de tot aquest procés es podrà veure a la Capella de Sant Joan del 23 de novembre al 30 de desembre. Però, a més, quedarà constància de tot plegat en un llibre d’artista del qual se’n faran 200 exemplars. L’exposició compta amb el suport del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: