Dissabte, 28 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Diputació ha lliurat a l’escola de Sant Martí alces reposapeus per els alumnes

La Diputació ha lliurat a l’escola de Sant Martí alces reposapeus per els alumnes

La iniciativa s’emmarca en el marc del projecte “Sit Up l’alça”, que impulsa la Diputació i que vol posar l’accent en la importància d’una correcte postura a l’hora de seure a les aules.

El diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, ha assistit aquesta setmana al lliurament, a Sant Martí Sarroca, de les alces reposapeus per a les escoles del municipi, resultat de l’aplicació del projecte “Sit Up l’alça”,que consisteix a instal·lar a les aules dels centres educatius de primària alces regulables per permetre als infants seure d’una manera saludable. El projecte s’implementarà també a les escoles d’altres municipis.
Amb aquesta iniciativa es beneficia la salut dels infants i, a més, compta amb la implicació d’altres col·lectius amb necessitats especials que donen valor afegit al projecte. Aquestes alces es poden apilar i son plegables. S’adapten a qualsevol cadira de quatre potes, de manera que els dos elements esdevenen un cos únic per permetre als infants seure correctament i prendre consciència de la importància d’uns bons hàbits ergonòmics.
El projecte s’implementarà també a les escoles d’Avinyonet, Les Cabanyes, Castellví, Mediona, Pacs, El Pla, Pontons, Puigdàlber, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí, Santa Fe, Torrelavit i Torrelles, amb el suport de la Diputació.
El projecte va néixer a Castellar del Vallès, de la mà de l’associació Sala Puigverd, amb 28 anys de trajectòria i que atén a nens amb necessitats especials a nivell motriu, d’origen neurològic. Persones usuàries de diferents centres ocupacionals del territori són les encarregades de muntar i empaquetar les alces i col·locar-les als centres escolars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: