Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La bona gestió econòmica permet mantenir inversions i serveis de l’Ajuntament de Vilafranca

Els responsables del govern ho han destacat en la presentació a la premsa de la proposta de pressupost per el 2019, amb inversions importants com l’ampliació de Vinseum i el nou pavelló esportiu.

Després de la sessió d’audiència pública de dilluns al vespre, l’alcalde Pere Regull, el tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i el tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, han explicat també a la premsa aquesta proposta de pressupost que fa l’equip de govern.
En aquest sentit, Aurelí Ruiz ha explicat en el pressupost del 2019 es preveuen dues gran inversions d’equipaments que s’han de finalitzar de cara al 2020 i 2021. El que té el termini més llarg és l’ampliació de Vinseum, que té caràcter plurianual i que per aquest 2019 representa prop d’1 milió 900.000€ d’aportació municipal. L’altra gran inversió és el nou pavelló a la zona esportiva, que té una previsió el 2019 de 1.450.000€.
A banda es preveu continuar amb la finalització de la Casa de la Festa Major i l’equipament per a joves a l’antic mercat de la Pelegrina, que el 2019 tenen partida pressupostària per fer-los entrar en servei. També es preveu l’ampliació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana als baixos de l’Ajuntament; i continuar les obres d’urbanització sobre la llosa i la reurbanització del carrer del Comerç.
Per la seva banda, Francisco Romero remarcava el fet que el pressupost 2019 confirma el cercle positiu a nivell econòmic de l’Ajuntament de Vilafranca.
Cal tenir present, deia, que Vilafranca es troba a la part baixa a nivell impositiu entre els municipis del seu nombre d’habitants; però per contra es troba a la part alta pel que fa a la prestació de serveis. Una situació que permet mantenir una inversió sostinguda i fer nous equipaments.
Finalment l’alcalde recordava que el pressupost consolidat de l’Ajuntament de Vilafranca és de 54 milions 600.000 euros, quatre milions per sota encara del que va ser el del 2008. Regull insistia en que s’han passat uns anys complicats a causa de la crisi econòmica, però que a Vilafranca s’han mantingut serveis i inversions, gràcies a la bona gestió econòmica que s’ha fet.
Regull posava en valor que en aquests darrers anys per exemple s’han aconseguit inversions en diner públic importants com per exemple el segon ambulatori, o l’edifici definitiu del nou institut de la Girada.
Finalment, i parlant de la participació ciutadana, des de l’equip de govern han volgut insistir en que el seu model va més enllà de destinar una partida determinada que la ciutadania pugui gestionar. Defensen que gràcies al contacte i la participació d’entitats i associacions de veïns, el que es fa és parlar de projectes que necessiti la vila, i després dotar-los pressupostàriament per poder-los desenvolupar sense acotar-los a una quantitat determinada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: