Dimecres, 23 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Estudi per enllaçar Els Monjos, Olèrdola i Vilafranca amb carril de vianants i bicicletes

Estudi per enllaçar Els Monjos, Olèrdola i Vilafranca amb carril de vianants i bicicletes

La Diputació s’ha presentat als tres ajuntaments una proposta d’alternatives per tal d’unir-los amb un carril per a bicicletes i vianants que respecti també les particularitats de l’antiga N-340.

La Diputació de Barcelona ha elaborat un estudi d’alternatives d’un carril de vianants i bicicletes entre Santa Margarida i el Monjos, Olèrdola i Vilafranca, amb l’objectiu de millorar la seguretat de l’itinerari d’enllaç entre els tres municipis i donar accés als diferents polígons industrials. L’estudi, que ha estat lliurat aquest dilluns pel diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, als alcaldes dels tres municipis, inclou com definir i valorar les alternatives per a la construcció d’un carril per a vianants i bicicletes, independent de la circulació viària.
Actualment els tres municipis es comuniquen a través de l’antiga N-340, via que a la vegada vertebra l’accés a diversos sectors industrials que també inclouen l’ús comercial i de serveis com son els polígons de l’Avinguda Tarragona, Domenys I, Domenys II, Clot de Moja i Estació de Mercaderies.
L’estudi defineix un itinerari de 3 km de longitud i una amplada de 3 metres per a secció unitària i de cinc metres per a una secció segregada de vianants i bicicletes per als trams urbans, amb un cost estimat 1,65 milions d’euros. D’acord amb l’estudi, s’assegura en tot moment el funcionament de l’antiga N-340 i de les diferents rotondes entre els punts de pas del camí tot minimitzant les afectacions a la vialitat i les instal·lacions existents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: