Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC qualifica els pressupostos del govern de Vilafranca de conservadors i electoralistes

El grup municipal d’ERC ha valorat la proposta de pressupost de l’Ajuntament de Vilafranca per l’any vinent que el govern portarà a aprovació en el Ple del dimarts de la setmana vinent.

El regidor Josep Àlvarez va definir els pressupostos com a “conservadors i continuistes”.

Segons Àlvarez durant quatre anys han demostrat que no tenen pla ni direcció per liderar Vilafranca i la transformació que necessita i posa com a exemple la manca de rumb sobre quin ús donar a l’antic hospital on el govern va fer-se enrere després d’anunciar una inversió de més d’un milió d’euros.

Per Esquerra Republicana un dels elements claus en la gestió municipal i en com s’entén el model de ciutat, és la participació ciutadana. Pel regidor Pere Sàbat “Vilafranca té un govern que és al·lèrgic a la participació i al diàleg”.

La portaveu d’ERC a l’ajuntament, Mònica Hill, assenyala que les inversions plantejades pel govern arriben tard.

Per exemple el local de joves és benvingut, però fa 16 anys que va tancar l’ETC.  Com també va amb retard la Casa de la Festa Major. També lamenta la falta de participació ciutadana per planificar nous espais, com la urbanització de la llosa de la via o el carrer del Comerç, per no parlar de la manca d’inversió en una nova biblioteca.

Els republicans apunten que els pressupostos han de respondre a un model de ciutat i proposen repensar la política d’habitatge, un pla de xoc social, apostar per la nova biblioteca, un pla de millora dels equipaments esportius, millores en la recollida selectiva i en el manteniment dels carrers i una forta potenciació de la participació ciutadana

Esquerra Republicana vol que els pressupostos responguin a un model i un projecte de ciutat, i consideren que els números de PDECAT-PSC demostren un model esgotat del qual “cal passar pàgina”.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: