Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC defensa el dret a vot de la nova ciutadania

Aquest dissabte s’ha celebrat a l’Escorxador de Vilafranca un acte organitzat per ERC de Vilafranca per trobar-se amb la nova ciutadania.

A l’acte hi han participat unes quaranta persones provinents de diferents països que viuen a Vilafranca. La regidora Mònica Hill, es donava la benvinguda i presentava als components de la taula, integrada per tres nouvinguts vilafranquins i el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amoròs.

Mònica Hill explica que es tractava d’una trobada per parlar de la nova ciutadania, per conèixer la gent provinent d’altres països i cultures, i les seves preocupacions. També per defensar els seus drets.

A Catalunya hi viuen persones nascudes a 180 paisos diferents, i es parlen més de 300 llengües.

Oriol Amorós parla dels deures, però també dels drets que tenen aquests ciutadans, i recorda que l’any vinent hi haurà dues eleccions en les que hi poden participar i en les que es decidiran coses que els afecten, com són les europees i les municipals.

Els republicans volen una Catalunya oberta a la diversitat, entenent aquesta diversitat com un element enriquidor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: