Dilluns, 26 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds han obert les portes de Cal Figarot amb la inauguració de l’escultura de la Td8

Aquest dissabte a la nit va ser un dia de festa pels Castellers de Vilafranca coincidint amb l’habitual sopar de fi de la temporada.

Enguany un sopar emmarcat en el 70è aniversari de la colla. Però la trobada va servir prèviament per inaugurar l’escultura de la Torre de 8 sense folre que presideix des d’ara l’entrada del local social de la colla, Cal Figarot.

Una escultura gairebé de tamany real, feta amb ferros reciclats per el taller Rovellart, amb seus a Torrelles de Foix i Menorca.

Per la seva realització es va obrir un verkami calculat en 20.000€ i que ja ha superat els 23.000€, diners que també serviran per cobrir el desviament del pressupost de les obres de renovació de Cal Figarot. Justament després de la inauguració de l’escultura es va fer una jornada de portes obertes en la que es podia observar la museïtzació del local. Els Verds han volgut millorar els espais de l’activitat de la colla, però alhora oferir la possibilitat d’una visita turística.

La torre està adossada a un gran mirall i produeix un efecte visual impactant. El cap de colla, Toni Bach, destaca que és un castell molt especial per la colla.

Les obres no estan del tot finalitzades. Queda per acabar la sala dels presidents i caps de colla i la botiga del museu, però ja es pot veure la sala amb la història de la colla i on aquest dissabte també es va estrenar un audiovisual realitzat per Punt TV que mostra les emocions del 3 de10 de la Diada de Sant Fèlix. Per tot plegat el regidor de Cultura, Raimon Gusi, assenyala l’aportació de la colla a l’oferta turística i cultural de la vila.

Després de la jornada de portes obertes la nau d’assaig va acollir el multitudinari sopar de fi de temporada, acompanyat d’algunes sorpreses.

També dels parlaments del president i del cap de colla. Toni Bach va reconèixer que aquesta no ha estat una bona temporada per els Castellers, perquè la seva ambició els porta sempre a voler ser els millors. També va destacar el gran paper de les colles rivals, especialment de la Vella de Valls.

Bach apunta que els hauria agradat que el final de la ratxa  no hagués estat tant dur, però ja comença a pensar en el treball que caldrà fer per recuperar l’any vinent l’hegemonia.

Com és habitual es va fer reconeixement a la canalla de la colla i es van lliurar els premis socarel, en aquesta ocasió a tres castellers que van rebre una gran ovació. Van ser el Sergi Via, el Manel Ortiz i el Fèlix Miret.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: