Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Monjos rememora els 80 anys dels bombardeigs senyalitzant nous espais de memòria històrica

El municipi va patir el 1938 dos bombardeigs que van provocar la mort de 12 persones i que van afectar bàsicament la població civil, tot i anar enfocats al taller d’aviació de la Margaridoia.

Diumenge Santa Margarida i els Monjos va recordar els 80 anys del bombardeig del 5 de novembre de 1938 que va acabar causant la mort de diversos veïns del municipi. De fet entre els bombardeig d’agost i el de novembre van perdre la vida 12 persones.
La visita que es va fer diumenge tenia la particularitat que es van visitar dos espais que van servir de fàbrica i reparació d’avions i refugi també; i on s’han situat plafons informatius per mantenir viva aquesta memòria. Marc Jobani, membre d’Androna Cultura.
Una visita que va acabar al CIARGA per tal de veure l’espai de l’aeròdrom i aquest centre d’interpretació de l’aviació republicana. Per Marc Jobani, comentava que és important recuperar aquesta memòria històrica, que forma part del col·lectiu, i que fins ara per diferents motius havia estat complicat preservar i explicar.
Per l’alcaldessa dels Monjos, Imma Ferret, la tasca que s’està fent des de ja fa anys al municipi és important per recordar el que va passar i sobre tenint en compte que es tractava d’atacs sobre la població civil.
D’altra banda, des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Conseller de Cultura Raimon Gusi, destacava la importància de recuperar i mantenir aquests espais, una tasca que s’està fent en diferents punts de la comarca.
El principal objectiu és ajudar a aprendre de la història recent per tal de mirar de no repetir-li i treballar per la cultura de la Pau.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: