Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els metges de l’atenció primària i l’Hospital Comarcal fan la primera jornada de vaga

D’avui fins divendres el sindicat Metges de Catalunya ha convocat una vaga de metges que afecta, a més dels centres d’Atenció Primària, els hospitals concertats amb el CatSalut.

Aquest dilluns al matí més d’una vintena de metges de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès s’han concentrat davant l’entrada principal i han cridat consignes contra les retallades i per una sanitat amb la que “no s’hi jugui”. La doctora María Teresa Aberasturi, delegada sindical de Metges de Catalunya, explicava que els metges reclamen un conveni propi després de molts intents de recuperar les condicions que han anat perdent en els darrers 10 anys. Unes condicions que, en altres professionals de la sanitat, han avançat en determinats aspectes mentre que les dels metges han quedat estancades.

Aberasturi destacava que les negociacions, que es reprenen aquest dilluns a la tarda, també han de tenir en compte els metges dels hospitals, ja que el focus s’està posant en els metges de l’atenció primària.

A l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, el comitè de vaga xifrava el seguiment en un 54%, més o menys el que esperaven tenint en compte la celeritat amb la qual s’havia fet la convocatòria.
El director de Recursos Humans del centre, Emili Llobet, explica, però, que dels 82 metges que podien fer vaga en aquesta primera jornada, 25 s’hi ha adherit i 29 estan de serveis mínims.

Llobet recomana trucar abans a aquelles persones que tinguin previstes visites no urgents.

El telèfon de contacte de l’hospital és el 93 818 03 93 i el correu electrònic és . Les visites que no es puguin fer seran reprogramades i notificades per l’Hospital el més aviat possible.

Pel que fa a l’atenció primària, a manca de dades definitives, el sindicat convocant parla d’un seguiment majoritari. De fet, Metges de Catalunya ha assegurat que el seguiment de la vaga que ha començat aquest dilluns és pràcticament del 100%. El sindicat apunta també que professionals d’arreu del territori s’han desplaçat a Barcelona per manifestar-se. Els metges reclamen un màxim de 28 visites per dia i per metge. Ara n’estan fent al voltant d’unes 40. També exigeixen disposar d’uns 12 minuts per pacient.

Més de 5.700 metges de primària de la salut pública i gairebé 10.000 de la sanitat concertada estan cridats a la vaga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: