Dimecres, 18 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els col·lectius independentistes commemoren els 365 dies tocant dels Músics per la Llibertat

Dilluns al vespre s’acomplien els 365 dies continuats dels Músics per la Llibertat concentrant-se per donar suport als presos polítics i els exiliats, i demanar la seva llibertat i retorn.

La plaça de la Vila acollia dilluns al vespre una nova concentració dels Músics per la Llibertat, que tenia però un caire especial ja que coincidia amb els 365 dies de la seva mobilització per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.
Abans de començar la concentració la coordinadora de l’ANC de Vilafranca, Esther Güell, recordava que no era una celebració sinó un recordatori i un agraïment a l’esforç i constància dels músics. Per Güell és important mantenir la reivindicació i no decaure. A Vilafranca, deia, es pot veure dia a dia que el suport es manté i no s’oblida la situació que estan vivint els presos i exiliats.
L’acte d’aquest dilluns va ser especial ja que va comptar amb la participació de diferents col·lectius com ara els falcons de Vilafranca i les colles de la Jove, Xicots i Castellers de Vilafranca així com els Castellers de Mediona que van alçar pilars mostrant també l’agraïment als músics.
David Miret, en nom dels Músics per la Llibertat agraïa aquestes mostres de suport, i destacava que son un col·lectiu important de músics que participen d’aquesta acció.
També es va donar lectura a algunes cartes escrites per els presos i adreçades als músics per llibertat. Entre altres d’Oriol Junqueres, en veu del seu germà Roger que va voler reconèixer el suport que els dona a ells i els seus familiars accions com aquesta que es fa cada dia a Vilafranca.
Roger Junqueres comentava que és un acte que posa de pell de gallina i encara més coincidint amb l’aniversari de tot plegat. Dels empresonaments i de les diferents mobilitzacions.
Com és habitual, els músics va interpretar diferents peces musicals, entre altres l’Estaca, el Cants del Ocells i els Segadors.
En aquesta ocasió, els músics van rebre de mans de les diferents entitats independentistes un obsequi i un ram de flors en recordatori i agraïment per el seu compromís.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: