Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El valor del paisatge centra el segon debat del cicle de tertúlies del CEPVI

Es tractava d’una conferència amb l’objectiu de tractar el valor real que té el paisatge per als diferents agents que hi interactuen.

Aquest dimarts a la tarda tenia lloc a l’escola d’Enoturisme la segona tertúlia organitzada dins del programa d’activitats intercongressuals del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola. Una conferència que tenia l’objectiu de tractar el valor real que té el paisatge per als diferents agents que hi interactuen. La paisatgista i investigadora Soazig Darnay era l’encarrregada de dirigir l’acte i, abans de començar, parlava de les diferents maneres d’entendre el paisatge.

La tertúlia aprofundia en el debat sobre els diferents punts de vista de les empreses i com es pot quantificar el valor del paisatge en funció dels beneficis o interessos dels diferents agents. A la tertúlia participaven Mercè Jané del Garrofer, la Montse Julià de la biblioteca de Gelida, la Cristina Bundó de Mas Llagostera i la Maria Rovira d’Unió de Pagesos. La Mercè Jané de la consultoria ambiental El Garrofer, parlava del valor del paisatge com a font de desenvolupament econòmic.

Jané feia referència també a com de maltractat està el paisatge en algunes zones.

Posava l’exemple del Baix Penedès, on està emplaçat El Garrofer; una comarca totalment fragmentada a nivell paisatgístic a causa de les diverses infraestructures i indústries que hi són presents.

Aquestes tertúlies sobre paisatge tenen un enfocament diferent al tractat dins el Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola i és que pretenen parlar del paisatge i de la gent del territori. El cicle de tertúlies es complementa amb el Congrés que, recordem, se celebra cada 2 anys i properament tindrà lloc al mes de juny.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina

Penedès Televisió

12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes
14:00
Especial Informatiu
Eleccions municipals: anàlisi prèvia

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: