Diumenge, 17 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Most Festival tanca la seva vuitena edició al Penedès amb més de 4.000 espectadors

‘Mineral’, ’40 hectàrees, la terra i el pagès’, ‘Uno’ i ‘Viacruxis’ són alguns dels treballs que han rebut els principals premis del certamen.

El Most va abaixar aquest diumenge a la nit el teló, amb una gala conduïda per Cristina Dilla i l’estrena catalana de la pel·lícula ‘Non-fiction’, d’Olivier Assayas. Han estat deu dies de cinema i vi que es traslladen ara al Priorat i que han reunit al seu pas pel Penedès més de 4.200 espectadors.
Els organitzadors del festival, Vinseum i Cineclub Vilafranca, estaven satisfets per diversos motius, entre els quals la descentralització del Most i la participació d’infants i joves.

El festival ha fet en aquesta vuitena edició un salt en qualitat cinematogràfica i ha comptat amb grans noms del cinema a la secció Gran Reserva.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destacava la consolidació i la millora continuada del festival.

A la gala de cloenda, celebrada a l’Auditori de Vilafranca, van ser lliurats els premis als millors treballs d’aquesta vuitena edició.

A la Secció Collita, el jurat format per Montse Serra, Tono Folguera, Marta Selva i Sara Pérez va atorgar el Gran Premi, valorat en 3.000 €, així com el Premi Arrels, a ‘Mineral’. Dirigida per Marc Picavez, aquesta producció francesa parla sobre el difícil traspàs generacional d’una vinya.
‘40 hectàrees, la terra i el pagès’, del penedesenc Pep Puig, va guanyar el Premi Vi Català i ‘Revolución líquida’ va obtenir el Premi Projecció Internacional. Tots dos premis estan valorats en 1.500 €.

El curtmetratge ‘Bohèmia’ va guanyar el Premi a la Millor Ficció i ‘Grand Cru’, el Premi a Millor Documental. El Premi al Millor Treball Promocional es va repartir, ex aequo, entre ‘Vinícola del Priorat: Vins de grans persones’ i la producció penedesenca ‘Cultivare. Making Of 2018’.

El jurat de la secció de curtmetratges Brot, format per Desirée de Fez, Daniela Feixas i Tariq Porter, va premiar ‘Uno’, de Javier Marco Rico, i el curt d’animació ‘Viacruxis’ va obtenir el Premi del Jurat Jove i del Públic.

El Most 2018 ha tancat gairebé dues setmanes de projeccions i tastos de vins i caves a Vilafranca i diferents municipis del Penedès. Ara, del 28 de novembre al 2 de desembre, el festival es trasllada al Priorat, on es podran veure bona part de les pel·lícules i hi tindran lloc un bon gruix de tastos i activitats enològiques. La xifra provisional d’espectadors puja fins als 4.200, als que s’hi sumaran els que assisteixin al Priorat.

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
Bob Dylan en català

Penedès Televisió

12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes
14:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: