Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Most Festival tanca la seva vuitena edició al Penedès amb més de 4.000 espectadors

‘Mineral’, ’40 hectàrees, la terra i el pagès’, ‘Uno’ i ‘Viacruxis’ són alguns dels treballs que han rebut els principals premis del certamen.

El Most va abaixar aquest diumenge a la nit el teló, amb una gala conduïda per Cristina Dilla i l’estrena catalana de la pel·lícula ‘Non-fiction’, d’Olivier Assayas. Han estat deu dies de cinema i vi que es traslladen ara al Priorat i que han reunit al seu pas pel Penedès més de 4.200 espectadors.
Els organitzadors del festival, Vinseum i Cineclub Vilafranca, estaven satisfets per diversos motius, entre els quals la descentralització del Most i la participació d’infants i joves.

El festival ha fet en aquesta vuitena edició un salt en qualitat cinematogràfica i ha comptat amb grans noms del cinema a la secció Gran Reserva.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, destacava la consolidació i la millora continuada del festival.

A la gala de cloenda, celebrada a l’Auditori de Vilafranca, van ser lliurats els premis als millors treballs d’aquesta vuitena edició.

A la Secció Collita, el jurat format per Montse Serra, Tono Folguera, Marta Selva i Sara Pérez va atorgar el Gran Premi, valorat en 3.000 €, així com el Premi Arrels, a ‘Mineral’. Dirigida per Marc Picavez, aquesta producció francesa parla sobre el difícil traspàs generacional d’una vinya.
‘40 hectàrees, la terra i el pagès’, del penedesenc Pep Puig, va guanyar el Premi Vi Català i ‘Revolución líquida’ va obtenir el Premi Projecció Internacional. Tots dos premis estan valorats en 1.500 €.

El curtmetratge ‘Bohèmia’ va guanyar el Premi a la Millor Ficció i ‘Grand Cru’, el Premi a Millor Documental. El Premi al Millor Treball Promocional es va repartir, ex aequo, entre ‘Vinícola del Priorat: Vins de grans persones’ i la producció penedesenca ‘Cultivare. Making Of 2018’.

El jurat de la secció de curtmetratges Brot, format per Desirée de Fez, Daniela Feixas i Tariq Porter, va premiar ‘Uno’, de Javier Marco Rico, i el curt d’animació ‘Viacruxis’ va obtenir el Premi del Jurat Jove i del Públic.

El Most 2018 ha tancat gairebé dues setmanes de projeccions i tastos de vins i caves a Vilafranca i diferents municipis del Penedès. Ara, del 28 de novembre al 2 de desembre, el festival es trasllada al Priorat, on es podran veure bona part de les pel·lícules i hi tindran lloc un bon gruix de tastos i activitats enològiques. La xifra provisional d’espectadors puja fins als 4.200, als que s’hi sumaran els que assisteixin al Priorat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: