Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja Alt Penedès vol arribar a més de 500 infants amb la campanya Cap infant sense joguina

Ja fa 26 anys que Creu Roja Alt Penedès participa d’aquesta campanya que te com a objectiu que tots els infants puguin tenir joguines aquestes festes de nadal i reis.

Com recordava la presidenta de Creu Roja a l’Alt Penedès, Àngels Matas, la campanya beneficia famílies derivades dels serveis social de Vilafranca i els Monjos, des del Consell Comarcal i també de Càritas i Creu Roja. La previsió aquest any és que es facin arribar joguines a més de 500 infants. Matas remarcava també que han de ser joguines noves.
Des de l’Ajuntament de Vilafranca, el regidor de Benestar Social Ramon Zaballa, posava èmfasi en el canvi de model que s’aplicarà aquest any al projecte. Fins ara les famílies rebien els regals de Creu Roja, però aquest any es vol que siguin les famílies les que participin activament en l’elecció de les joguines per els seus fills i filles. D’aquesta manera el projecte és més proactiu i ajuda a millorar les relacions familiars, empoderant-les també i fent del joc una eina important de cohesió.
La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament dels Monjos, Filo Martínez, va explicar una altra de les novetats d’aquest any. Entitats col·laboradores, botigues i comerços tindran enguany unes butlletes al preu d’1 euro que permetran col·laborar amb la campanya. Els diners que es recullin es destinaran a la compra de joguines per completar l’assortiment de joguines que es posin a disposició de les famílies.
Sovint es trobaven que les aportacions de joguines es concentraven en determinades franges d’edat, i normalment per els més grans hi havia molt poca oferta.
Finalment, des del Consell Comarcal el president de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Jordi Boch, explicava que faran tot el possible per aconseguir la implicació del major nombre de municipis de la comarca.
En els propers dies ja es podran trobar aquestes butlletes als establiments col·laboradors, i també a la mateixa Creu Roja, i s’iniciarà la recollida de les joguines per tal de poder-les lliurar la primera setmana de gener, abans del dia de reis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: