Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Claudia’ exposa la complexitat de la situació que afronten els nadons robats a Cal Bolet

La proposta de teatre documental ‘Claudia’ ha plantejat a Cal Bolet la complexitat del drama dels nadons robats.

‘Claudia’, un muntatge de La Conquesta del Pol Sud, és una proposta de teatre documental creada al voltant d’un testimoni real que parla en primera persona del desig de justícia i de la profunda comprensió del sentit de la vida. La Claudia Victoria Poblete Hlaczik viu a Buenos Aires, treballa com a enginyera de sistemes i és aficionada a la ciència-ficció. La Claudia viu, aparentment, una vida «normal». Però, sota aquesta aparença, s’amaga un recorregut molt poc comú. Va ser educada en els valors de l’entorn militar i, amb 21 anys, va descobrir que era filla de desapareguts i que havia viscut una vida inventada amb uns «pares» que, de fet, no eren els seus.

Ella mateixa ens explicava la complexitat de les sensacions que va viure en descobrir la seva pròpia realitat gràcies als esforços de la seva àvia.

L’experiència vital de la Claudia, comunicada per ella mateixa, és la matèria primera d’aquest documental escènic que es va poder veure diumenge a Cal Bolet. Ella explicava que el muntatge ajuda a divulgar els fets i a explicar-los, també tenint en compte que a Espanya, durant el franquisme, es van produir fets similars.

Guardonada amb el Premi de la Crítica Serra d’Or 2016 de Teatre, la peça explora les relacions entre allò individual i allò col·lectiu a través de la pregunta “com s’interrelacionen les vides singulars i la història?”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: