Dilluns, 8 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cinema social a Subirats

Subirats organitza dues sessions de cinema amb motiu del Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, que se celebrarà el 25 de novembre.

Les veus de les dones i els seus drets massa sovint no són escoltats en el cinema i en els mitjans de comunicació. Tot i ser la meitat de la població, les dones no compten amb les mateixes condicions de treball ni oportunitats per desenvolupar la seva vida de la mateixa manera que ho fan els homes. Aquestes oportunitats són generalment inferiors i encara més desiguals en funció de l’entorn cultural, social i ètnic.

Els audiovisuals són una eina per reflexionar i sensibilitzar a la societat d’aquest fet i per això s’han organitzat dues sessions els propers dies 9 i 23 de novembre.

Les dues sessions de cinema començaran a dos quarts de vuit del vespre i es faran al local Subijove d’Ordal. Les sessions consten de tres parts. Una presentació del film, del seu context històric i social, la projecció d’una pel·lícula amb valors i d’una dinamització d’un debat final on les persones assistents reflexionaran sobre el tema de cada sessió. El divendres 9 de novembre es projectarà LES COSTURES DE LA PELL, la història de dues noies, la Bharathi i la Yumuna que viuen a Bangalore, a la Índia, i que s’han passat la vida cosint per les grans multinacionals del sector tèxtil que omplen els armaris de mig món. Com altres dones, han decidit no tenir por i lluitar per assolir un futur digne. El divendres 23 de novembre, es projectarà el documental JOANA BIARNÉS, UNA ENTRE TOTS, amb la desconeguda història de la primera fotoperiodista espanyola. Una pionera que a través de la seva mirada va captar els canvis de la societat espanyola en les dècades dels 60 i 70.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: