Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
CatSalut construirà un nou CAP a Santa Margarida i els Monjos

CatSalut construirà un nou CAP a Santa Margarida i els Monjos

El nou equipament funcionarà com a centre de referència de la l’Àrea Bàsica de Salut de l’Alt Penedès Sud.

El Servei Català de la Salut ha comunicat a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos la decisió de construir un nou Centre d’Atenció Primària al municipi. El nou equipament funcionarà com a centre de referència de la l’Àrea Bàsica de Salut de l’Alt Penedès Sud. Aquesta reorganització ve donada per un augment de població de la zona d’influència de l’ABS, que ha passat de 26.655 habitants, l’any 2002, als 33.226 que té actualment, i que ha provocat que des de CatSalut s’hagi optat per desdoblar l’atenció en dues zones: al nord i al sud de la comarca.

En un comunicat, l’ajuntament valora positivament la proposta ja que és “un equipament imprescindible i que suposarà una millora en l’atenció primària al municipi”.

Santa Margarida i els Monjos disposa actualment d’un CAP que no permet l’ampliació física dels seus espais i per aquest motiu es proposa la construcció d’un nou centre per al qual l’Ajuntament cedirà part del solar situat a l’avinguda de Cal Rubió, davant la Biblioteca municipal. Amb la desafectació dels terrenys per part de l’Ajuntament s’iniciarà el camí de construcció de l’edifici tot i que no s’ha concretat el calendari.

La nova ABS Alt Penedès Sud quedaria formada pels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola (excepte els nuclis de Sant Pere Molanta i Can Trabal), Castellví de la Marca (La Múnia), Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Pontons, els nuclis de Torrelletes, Sant Marçal i Les Masuques del municipi de Castellet i la Gornal i els nuclis de Bonany i Valldosera, del municipi de Querol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: