Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Acaben les obres de rehabilitació de l’edifici annex de la Torre medieval de Moja

Aquest dimarts al matí, amb l’acte de recepció de les obres, es van donar formalment per finalitzats els treballs de rehabilitació de l’edifici annex de la torre medieval de Moja.

Les obres s’han executat en el darrer any i mig i han suposat una inversió de 163.000 €, aportats en la seva totalitat per l’Ajuntament d’Olèrdola.

La rehabilitació de l’edifici annex és la segona de les tres fases del projecte integral de recuperació de la Torre de Moja, una imponent edificació medieval del segle  X que va originar la fundació del poble. La primera de les fases va comportar la consolidació de la torre i la seva rehabilitació externa, mentre que la tercera i darrera es dedicarà a la rehabilitació del seu interior a partir del 2019.

Amb la rehabilitació de l’edifici adossat s’adeqüen dues sales d’usos polivalents, amb 111 metres quadrats útils sumant els dos espais, incloent una nova primera planta construïda amb una terrassa des de la qual s’accedirà a la torre. Amb aquesta solució d’obrir un nou espai o pati entre l’edifici annex i la torre,  s’aconsegueix unes millors condicions físiques o de visió del monument i conservar l’aspecte urbà tradicional que ha arribat fins el moment.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: