Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

1.770 persones s’han vacunat de la grip a l’ABS Penedès Rural

La campanya de vacunació de la grip arriba al seu equador amb un 19% de la població diana vacunada a l’Àrea Bàsica de Salut del Penedès Rural.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, com ara els professionals de la salut o dels cossos de seguretat.

El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d’octubre i novembre per estar preparats quan arriba el virus, cap al desembre; tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d’aquest període.

La campanya de vacunació de la grip es va iniciar el passat 22 d’octubre i finalitza el 30 de novembre. A l’Àrea Bàsica de Salut del Penedès Rural, que atén una població de 25.500 habitants de 20 municipis, unes 9.800 persones tenen la vacunació recomanada. Arribats aproximadament a l’equador de la campanya, 1.770 persones ja han estat vacunades, el que suposa un 19% de la població diana.

Al CAP de Santa Margarida i els Monjos, la infermera i adjunta a la direcció de l’ABS Penedès Rural Ascen Casado explica que les persones amb determinades patologies s’haurien de vacunar per evitar les complicacions que pot generar el virus de la grip: persones amb diabetis, amb malaltia pulmonar, amb malalties del fetge, malaltia de Cröhn i moltes altres.

La campanya de vacunació té com a objectiu principal fer disminuir les complicacions que genera la grip i, de retruc, el nombre d’ingressos hospitalaris.

La grip és una malaltia vírica i els virus que la provoquen muten, de manera que les vacunes s’adapten en cada campanya en base al que determina l’Organització Mundial de la Salut.

La grip es diferencia del refredat en el seu inici brusc. Els símptomes són febre alta, tos i mal de coll, malestar general i dolor de les articulacions i fatiga. Dura almenys una setmana i els símptomes només es poden combatre amb repòs, hidratació, analgèsics i antitèrmics. Per evitar el seu contagi és molt important la higiene de mans i la ventilació de les estances.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: