Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Xicots de Vilafranca tanquen la temporada castellera a casa amb una discreta Diada del Roser

El 4 de 8 va ser el millor castell dels Xicots en una de les seves diades de final de temporada més discreta dels darrers anys

A Vilafranca la pluja va donar treva per poder gaudir de la diada del Roser dels Xicots de Vilafranca a la plaça de la vila, en una tarda això si ben freda, com l’ambient que va rodejar l’actuació. Els locals Xicots van rebaixar les seves intencions de tornar a repetir la clàssica de castells de 8 a l’hora que les colles convidades Castellers de Barcelona i Sant Pere i Sant Pau van complir amb la diada portant castells de 8.

Els Xicots van fer una de les diades del Roser més fluixes dels darrers temps. Des del 2010 que no feien dos castells de set de gamma alta com a castells mínims en la seva diada de final de temporada. Va iniciar-la amb el 4 de 8, l’onzè descarregat de l’any, de mida oberta i un pèl nerviós a la baixada, potser encara en ment el darrer carregat a Tarragona. Van seguir amb el 5 de 7, castell fàcil pels vilafranquins un cop descartats el 3 de 8 i la Torre de 7. Van tancar la gris diada del Roser amb el 4 de 7 amb l’agulla, castell que va saber a poc. Una actuació que va ser el reflex d’una temporada irregular dels Xicots de Vilafranca que perd els galons de colla de 9, que havia tingut els tres darrers anys, i el més preocupant, sense fer cap castell de la gamma alta de 8. Passar pàgina i a pensar en un 2019 més profitós. La diada d’Altafulla de la setmana vinent es irrellevant.

Els Castellers de Barcelona per la seva part va descarregar el 3 de 8, va fer un intent desmuntat de la Torre de 8 amb folre, que aquest any se’ls travessa, i el 5 de 7. La colla tarragonina de Sant Pere i Sant Pau, en la seva darrera actuació de l’any, va completar el 3 de 8, la Torre de 7 i el 5 de 7.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: