Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vicenç Villatoro ha inaugurat el curs de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran

El curs 2018/2019 de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran han començat amb un acte celebrat aquest dijous al Fòrum Berger Balaguer i una conferència magistral de Vicenç Villatoro.

El president de l’Aula, Joan Terrades, va començar l’acte amb un resum de la gestió feta en el darrer curs, destacant la col.laboració amb el cinema Kúbrick que es tornarà a repetir aquest curs, o mostrant el diploma d’agraïment del Casal pel suport rebut per rebre la Creu de Sant Jordi. També va assenyalar que el nou curs comença amb les inscripcions plenes i llista d’espera d’unes 60 persones, la programació d’una conferència quinzenal i alguns actes culturals, com el concert de Nadal que tindrà lloc el 19 de desembre, i dues visites al Liceu de Barcelona, el 22 de novembre per conèixer l’edifici i el 21 de desembre per anar a l’òpera.

Tot seguit va intervenir el regidor de Cultura, Raimon Gusi, que va començar per anunciar una primícia, explicant el projecte d’ampliació del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny. També va felicitar la feina de l’Aula i va lloar al conferenciant que els acompanyava.

En concret Vicenç Villatoro, fins la setmana passada director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Periodista i escriptor, amb un destacat do comunicatiu va oferir una conferència brillant i magistral sobre la literatura. Amb el títol de “El mite del jardí perdut “, va dir que venia a explicar que, des de l’experiència d’un escriptor, la literatura té a veure fonamentalment amb la vida. Llegim i escrivim per viure, va dir.

La literatura té a veure i neix de la vida de qui escriu, però acaba parlant també de la vida de qui llegeix. I per explicitar-ho es va centrar en un dels temes més rellevants de la literatura del segle XX, el mite del jardí perdut.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: