Diumenge, 9 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres cellers se sumen a Vinya-Celler-Masia per posar en valor els productors-elaboradors

Dos cellers del Penedès i un del Terraprim de l’Empordà s’han sumat al projecte Vinya-Celler-Masia per impulsar un canvi en el reconeixement dels cellers de collita pròpia.

Vins El Cep, Baronia de Vilademuls i Can Marlès elaboren tots els seus vins, a les seves pròpies instal·lacions a partir del raïm de les seves vinyes i els comercialitzen amb marca pròpia. Aquests són els principals requisits que han de complir els cellers que formen part de la marca col·lectiva.

Lucia Pombo, de Can Marlès, considera que és “imprescindible treballar en una línia que permeti la consolidació de petits cellers que elaboren productes autèntics, amb respecte pel medi ambient i consciència de conservació de les petites tradicions”. Lucia Pombo creu que els productors que també són elaboradors han de començar a fer accions conjuntes de defensa i preservació de la vinya. I, segons ella, el primer pas és donar valor a la terra i al procés de transformació que es fa als cellers “i que es pot considerar com un art”.

Maite Esteve, de Vins El Cep, assegura que Vinya-Celler-Masia identifica i diferencia de forma clara i senzilla una manera de fer, un perfil de cellers que viuen la transformació de la vinya i l’elaboració del producte com un procés artesanal.

I el president de Vinya-Celler-Masia, Francesc Suriol, creu que la marca necessita un nou impuls per adequar-se al seu potencial, ja que el context del sector vinícola català ha canviat molt en els últims anys i que ha arribat el moment de donar a conèixer i  posar en valor aquesta marca de garantia de collita pròpia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: