Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rosa Maria Prat ha presentat ‘Pedres blanques’, al Claustre de Sant Francesc

L’escriptora sadurninenca va presentar el llibre acompanyada per la crítica literària Anna Ruiz aquest dijous al vespre al Claustre de Sant Francesc.

‘Pedres blanques’ és una novel·la històrica ambientada al segle XIV que tracta de la confrontació de la comunitat religiosa del monestir de les monges clarisses de Santa Maria de Petras Albas de la vila de Sarrià amb el Papa Benet XII d’Avinyó.

Tot s’origina quan el pontífex vol reformar els ordes religiosos i promulga les Constitucions. L’abadessa Sobirana Olzet i la comunitat de monges de Pedralbes defensen els privilegis concedits per la reina Elisenda de Montcada i de Pinós, la quarta esposa del rei Jaume II de la Corona d’Aragó. Uns privilegis basats en l’autogestió del patrimoni econòmic i la llibertat d’entrar i sortir del cenobi. A causa de l’enfrontament, el Papa decreta la clausura de les monges i, per regir el monestir, nomena un administrador i uns confessors.

L’abadessa lluitarà pels drets de la comunitat i per la llibertat dels seus sentiments. I tots aquests esdeveniments li faran reviure el seu passat adolescent.

Rosa Maria Prat va presentar el llibre acompanyada per la crítica literària Anna Ruiz aquest dijous al vespre al Claustre de Sant Francesc. Prat explicava que l’entorn era un marc idoni per parlar de ‘Pedres blanques’ i afegia que cinquanta pàgines de la novel·la parlen de Vilafranca.

Prat ha volgut dedicar la seva primera novel·la als seus pares.

Rosa Maria Prat viu a Sant Sadurní d’Anoia i és mestra jubilada.
Amb ‘Pedres blanques’, Prat va ser finalista del Premi Autor Revelació de l’Ateneu Barcelonès l’any 2016.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: