Dilluns, 15 d'octubre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Ribó clou la celebració dels 25 anys de la Sindicatura demanant llibertat pels presos polítics

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va pronunciar aquest dimecres al Vinseum de Vilafranca la ponència “Reptes actuals dels drets humans a Catalunya”.

Ponència que va finalitzar exposant els motius del seu informe en relació als presos polítics i fent un al·legat a la defensa de la democràcia i els drets humans davant la reacció de l’Estat al repte sobiranista.

Rafael Ribó assenyala que en aquests moments continua havent problemàtiques socials molt importants que ha d’atendre, però també va remarcar la necessitat de lluitar per la millora del règim democràtic.

En aquesta darrera temàtica Ribó va començar el discurs destacant que és evident que el Parlament va incórrer en il·legalitats, però va dir que un estat democràtic ha de fer-hi front amb els mecanismes legals establerts. Davant la desobediència del Tribunal Constitucional no hi cap, va dir, el delicte de rebel·lió. També va assenyalar que l’ordenament espanyol explícitament diu que mai es pot combatre amb el codi penal la convocatòria d’un referèndum. Una mesura política cal afrontar-la políticament, i Ribó explicar que voldria que es tractés el tema en un espai de diàleg. Va lamentar que de moment no sigui possible i que, mentre amb el terrorisme sí que hi va haver reunions, amb la via democràtica i pacífica hi hagi una negativa al diàleg. També va assenyalar que si finalment arriben unes sentències dures l’esquerda a Catalunya pot ser per generacions.

Un final de discurs que va rebre l’aplaudiment dels assistents.

L’acte estava presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que prèviament a la conferència recordava els 25 anys d’una sindicatura que va ser pionera a Catalunya i que és una eina de millora dels serveis municipals.

Els actes que s’han celebrat aquesta setmana han estat organitzats per l’actual síndic de Vilafranca, Jaume Rafecas, que fa pocs mesos que exerceix el càrrec.

Amb la ponència de Rafael Ribó es donaven per tancades les activitats de commemoració dels 25 anys de la Sindicatura Municipal de Greuges de Vilafranca.

 

 

Enquesta

La tàctica que fa més favor a l'unionisme és la de…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada
22:00
Va de castells
Tota l'actualitat castellera, amb Pep Ribes

Penedès Televisió

17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: