Dissabte, 25 de maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Ribó clou la celebració dels 25 anys de la Sindicatura demanant llibertat pels presos polítics

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va pronunciar aquest dimecres al Vinseum de Vilafranca la ponència “Reptes actuals dels drets humans a Catalunya”.

Ponència que va finalitzar exposant els motius del seu informe en relació als presos polítics i fent un al·legat a la defensa de la democràcia i els drets humans davant la reacció de l’Estat al repte sobiranista.

Rafael Ribó assenyala que en aquests moments continua havent problemàtiques socials molt importants que ha d’atendre, però també va remarcar la necessitat de lluitar per la millora del règim democràtic.

En aquesta darrera temàtica Ribó va començar el discurs destacant que és evident que el Parlament va incórrer en il·legalitats, però va dir que un estat democràtic ha de fer-hi front amb els mecanismes legals establerts. Davant la desobediència del Tribunal Constitucional no hi cap, va dir, el delicte de rebel·lió. També va assenyalar que l’ordenament espanyol explícitament diu que mai es pot combatre amb el codi penal la convocatòria d’un referèndum. Una mesura política cal afrontar-la políticament, i Ribó explicar que voldria que es tractés el tema en un espai de diàleg. Va lamentar que de moment no sigui possible i que, mentre amb el terrorisme sí que hi va haver reunions, amb la via democràtica i pacífica hi hagi una negativa al diàleg. També va assenyalar que si finalment arriben unes sentències dures l’esquerda a Catalunya pot ser per generacions.

Un final de discurs que va rebre l’aplaudiment dels assistents.

L’acte estava presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que prèviament a la conferència recordava els 25 anys d’una sindicatura que va ser pionera a Catalunya i que és una eina de millora dels serveis municipals.

Els actes que s’han celebrat aquesta setmana han estat organitzats per l’actual síndic de Vilafranca, Jaume Rafecas, que fa pocs mesos que exerceix el càrrec.

Amb la ponència de Rafael Ribó es donaven per tancades les activitats de commemoració dels 25 anys de la Sindicatura Municipal de Greuges de Vilafranca.

 

 

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
La dansa catalana
el món de la sardana

Penedès Televisió

01:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
01:30
Pica lletres
Institut Gelida A - Institut El Foix B (Santa Margarida i els Monjos)
02:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: