Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Regull demana una legislació dura amb els pisos ocupats on es delinqueix

Aquesta setmana ha sortit a la llum la queixa de diversos veïns dels carrers Mestre Janer i Baldomer Lostau que fa 10 anys que malviuen a causa dels delinqüents que ocupen alguns dels pisos.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, explica que s’han reunit en diverses ocasions amb els veïns afectats, i que des de l’administració local poca cosa més es pot fer. Regull remarca que s’han fet més d’un centenar d’actuacions relacionades amb la problemàtica en aquests blocs; però lamentava la sensació d’impotència que se’ls queda quan es constata que no tenen eines per actuar. Regull apunta que en aquest cas concret no el problema no és de persones que ocupen un pis per necessitat social, sinó que es tracta de delinqüents.
Des de l’Ajuntament, comenta Regull, s’ha impulsat un judici contra alguns d’aquests ocupes, que en aquests moments està suspès i que esperen es reprengui aviat i pugui solucionar algunes de les situacions.
L’any passat a Vilafranca l’Ajuntament va desallotjar més de 50 habitatges d’aquesta tipologia, però Regull recorda que a nivell municipal estan lligats de mans i peus ja que l’actual legislació no facilita les accions.
Pere Regull insisteix en que és una problemàtica general, no només de Vilafranca, i tornava a demanar una legislació més dura que permeti actuar per poder fer fora aquesta tipologia d’ocupes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: