Divendres, 25 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reformulació del premi Rosa Florido de teatre

El premi Rosa Florido es reformula per guardonar obres de creació pròpia de grups de teatre amateur i escoles del teatre.

Després que la cinquena edició del premi fos declarada deserta, el Casal i la Coordinadora de Grups de Teatre Amateur de l’Alt Penedès, la GATAP, han trobat una fórmula per donar continuïtat a aquest guardó. El premi Rosa Florido passarà de valorar la dramatúrgia a ser un premi per a obres de creació pròpia, originals o adaptacions, d’escoles de teatre i grups de teatre amateurs. D’aquesta manera, no caldrà que el text sigui inèdit. A més, comptarà amb una dotació econòmica de 500 euros.

Les bases de la sisena edició del premi Rosa Florido es poden consultar al web del Casal. A grans trets, s’hi podran presentar, des d’ara i fins al 29 de març del 2019, les creacions pròpies de grups de teatre amateur i escoles de teatre que s’hagin estrenat durant el 2018 i fins al final del termini de recepció de material. S’haurà de presentar el text i una gravació de l’obra.

El premi serà lliurat el dia 4 de juny, coincidint amb la celebració del dia de l’associacionisme cultural, i l’obra guanyadora serà representada en el marc del festival de teatre amateur Escena Penedès.

Des de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el seu president Josep Rafecas valorava molt positivament la iniciativa i explicava que el certamen s’obre a tots els grups federats de Catalunya.

El premi Rosa Florido es va crear el 2012 amb l’objectiu de reivindicar la figura de Florido, que va dedicar la seva vida a crear i compartir experiències al voltant del teatre i que va ser una de les ànimes de l’EFIT, l’Espai de Formació i Iniciatives Teatrals del Casal. Un dels seus companys, Valeri Laguna, l’actual director del Taller d’Assaig Teatre i membre fundador del CAEP III, la recordava a ella i al seu llegat.

El jurat, que estarà format per gent del món de l’escena i el teatre professional, valorarà el text i també la representació gravada, de manera que es premiarà el talent de forma global.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: