Dilluns, 15 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obrim Vilafranca porta més de 3.600 persones a la vila i desborda les previsions

Doblar pràcticament el nombre de visitants que s’esperava va provocar cues sobre tot a primera hora. L’Ajuntament planteja per a properes edicions mecanismes que permetin absorbir més visitants.

Diumenge s’oferia la possibilitat de visitar 13 espais emblemàtics de Vilafranca de manera gratuïta, i l’experiència va ser un èxit pel nombre de visitants, tot i que es va registrar problemes de cues sobre tot durant el matí que van dificultar l’accés de més visitants. Finalment, segons ha explicat la regidora de turisme Dolors Rius, van ser 3610 persones les que van poder fer alguna de les visites programades. Una xifra molt superior a la que s’esperaven, i que els va obligar a fer alguns canvis per poder encabir més visitants.
Rius remarca que amb les cases particulars era més complicat fer entrar més gent, i es va optar per fer algunes visites més curtes per poder-ne fer més. Així, a la Casa Macià de les 7 previstes se’n van fer 11; a la Casa Serra i Coromines es va arribar a les 12, com també va passat a l’Agrícol o al Palau Baltà. De les 77 visites que s’havien previst en total es va passat finalment a les 109.
Per la seva banda, Pere Regull es mostrava satisfet tot i reconèixer que calia millorar la capacitat d’absorció de visitants dels espais. Una qüestió que en la propera edició se’ns dubte, explicava, serà més senzilla.
Pel que a l’origen dels 3610 visitants, el 67% eren de Vilafranca, un 20% de l’àmbit Penedès, un 12% venien de fora de l’àmbit Penedès i finalment un 1% eren visitants internacionals.
Els espais més visitants han estat la Cripta de la Basílica, amb 624 visites, l’Església i el Claustre de Sant Francesc amb 460. Després el Centre Artístic del Penedès l’Agrícol amb 292 i la seu de la DO Cava amb 286.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: