Dilluns, 10 de desembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’art torna als carrers de Vilafranca amb la tercera edició del Big Draw

El dissabte 20 d’octubre, de dos quarts de cinc de la tarda a vuit del vespre, hi haurà la possibilitat de participar en sis tallers ubicats en diferents carrers i espais de la vila.

L’Ajuntament de Vilafranca, amb la complicitat i participació de diferents col·lectius que tenen com a eina de treball i expressió artística el dibuix, torna a organitzar una nova edició de The Big Draw Festival a la ciutat. El dissabte 20 d’octubre, de dos quarts de cinc de la tarda a vuit del vespre, hi haurà la possibilitat de participar en sis tallers ubicats en diferents carrers i espais de la vila. Són tallers gratuïts i adreçats a tothom qui vulgui experimentar de manera lliure i espontània el dibuix.

La tècnica de Cultura Sílvia Amigó recorda que tot plegat va néixer l’any 2015, per iniciativa del Col·lectiu d’il·lustradors Gargot, coincidint amb la capitalitat cultural de Vilafranca.

Per la seva part, el regidor de Cultura Ramon Gusi, comenta que el festival, que és un esdeveniment a nivell mundial, segueix creixent.

Aquest any les propostes són, com és habitual, molt diverses. Les Matinals de Dibuix, amb la Marta Rodríguez Peribáñez i en Tàssies, proposen crear personatges sobre un gran format i convertir-nos en ells i elles. El taller, anomenat ‘Tu ets el dibuix…, qui vols ser?’ tindrà lloc a la plaça de la Vila, davant la Capella de Sant Joan.

El col·lectiu Gargot, amb l’Anna Mongay i l’Eduard Barrobés al capdavant, oferiran el taller ‘Play’ a la plaça Jaume I on les persones que ho vulguin podran fer composicions lliures de formes geomètriques amb la tècnica del collage. També Gargot, en aquesta ocasió amb l’Eva Sans com a responsable del taller, també ens proposa estampar amb segells fets de fusta i altres materials a la plaça del Campanar. L’Escola Municipal d’Art Arsenal, de la seva banda, proposa al taller ‘Dibujuga’ jugar a dibuixar amb artefactes construïts per a l’ocasió en un entorn inigualable: el Claustre dels Trinitaris. Un altre taller serà el de dibuix a la tinta xina que durà a terme el Centre d’Expressió Plàstica Zig-Zag a la plaça de Santa Maria. I enguany s’estrena el batxillerat artístic de l’institut Milà i Fontanals amb el taller d’experimentació ‘Animals peluts’ que es farà a la plaça de la Vila.

En les anteriors edicions del Big Draw a Vilafranca hi ha hagut una gran participació: aproximadament unes 150 persones per taller, tenint en compte que hi ha molts participants que passen per tots els tallers o per molts d’ells. En cas que plogués, tots els tallers es reubicarien a L’Escorxador.

Enquesta

El creixement de l'extrema dreta és degut sobretot a…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Els esports
Hoquei: Patí Vilafranca - Arenys

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: