Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès continua amb la baixada d’aturats, suau o però sostinguda

En data a 30 de setembre s’ha tancat amb 5.050 persones registrades a l’atur a la comarca de l’Alt Penedès, és a dir amb 46 persones menys que el mes anterior.

Molt a prop d’una xifra per sota dels 5 mil. També a Vilafranca han millorat lleugerament les coses i s’arriba a prop de la barrera psicològica dels 2 mil. En concret hi ha 2.084 persones registrades sense feina, amb una reducció de 33 persones respecte del mes d’agost.

A Sant Sadurní hi ha 443 aturats, 6 menys que el mes anterior, als Monjos augmenta en 16 persones el nombre d’aturats, arribant als 380, i a Gelida hi ha una reducció de 12 persones al registre, amb 394 aturats.

Fent la comparació de dades amb les xifres del mes de setembre de l’any passat es pot destacar que continua reduint-se l’atur, però amb unes xifres no tant destacades com en els anys anteriors. L’Alt Penedès tenia al setembre de 2017  5.579 aturats, és a dir que en un any s’ha reduït la xifra en 529 persones.

Respecte al conjunt del mercat laboral, per primera vegada des del 2007, l’atur registrat baixa en un mes de setembre, malgrat ser el mes en què normalment finalitzen més contractes d’estiu. Catalunya va tancar el setembre amb 374 aturats menys que a l’agost i la xifra total se situa ara en els 380.344 desocupats.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: