Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca aplicarà l’IPC a les ordenances fiscals d’una manera generalitzada

El Ple ordinari celebrat aquest dimarts a la nit a l’Ajuntament de Vilafranca tenia com a punt més destacat l’aprovació de les ordenances fiscals, és a dir els impostos i taxes de l’any vinent.

El regidor d’hisenda, Aureli Ruiz, exposava que el govern ha plantejat una línia de continuïtat amb els darrers anys, adequant les ordenances de forma general en l’IPC interanual d’agost, una mesura habitual de fa molts anys, i que en aquesta ocasió correspon al 2’2%. Sí que s’afegeixen algunes bonificacions per afavorir la implantació d’establiments comercials i empreses i també una rebaixa destacada de la taxa de cementiri, que pot suposar una reducció d’entre 200 a 400€ segons els casos.

Les ordenances s’aproven inicialment, però ara s’obre un període d’exposició pública en el que s’hi poden presentar al·legacions.

El regidor del PP, Josep Ramon, anunciava que presentarà al·legacions, d’una banda per afavorir la natalitat, amb bonificacions al 100% de l’IBI per a famílies nombroses. De l’altra per abaratir la taxa d’obertura d’establiments en la revisió de les comunicacions.

En nom de VeC, Ramon Arnabat, va anunciar el seu vot en contra, lamentant que el govern no hagués fet cas de les seves propostes en ordenances fiscals dels darrers anys. Va apuntar que l’objectiu de les seves propostes és el d’aconseguir redistribuir de manera més justa les carregues fiscals,

Per la seva banda la regidora d’ERC, Mònica Hill, anunciava l’abstenció del seu grup, entenent que la proposta de l’equip de govern és continuista, i reclamant unes ordenances més justes, mediambientals i solidàries.

També des de la CUP, Laia Santís, anunciava l’abstenció, pendents de presentar al.legacions a les ordenances. Lamentava que en els darrers anys no s’hagin adoptat mesures correctores per una fiscalitat més justa.

I el regidor socialista de govern, Francisco Romero, recordava que l’ajuntament de Vilafranca ha pogut mantenir els serveis a les persones en els complicats anys de la crisi gràcies a l’equilibri també en les ordenances.

Les ordenances fiscals per l’any 2019 es va aprovar inicialment amb els vots favorables de PDeCAT i el PSC, les abstencions de CUP, ERC i PP i el vot en contra de VeC.

 

 

Ple

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: