Dijous, 7 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament anuncia l’ampliació del centre Ricard Fortuny amb 80 places residencials més

El nou edifici tindrà una superfície aproximada de 2.000 m2, amb una inversió de 3.5 milions d’euros, i les obres començaran el 2019.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de Ramon Novell, president del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, Elisabeth Rutllant, gerent del consorci, i dels regidors Ramon Zaballa, tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les persones i Promoció Social, i vicepresident del Consorci, Raimon Gusi, regidor de la Gent Gran, i Aureli Ruiz, membre de la Junta de Govern del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, han presentat el projecte d’ampliació del Centre Ricard Fortuny que, a partir del 2020, oferirà 80 places residencials més.

Aquest projecte va ser presentat ahir mateix a la Junta de Govern del Consorci, amb la presència de tots els grups municipals,  òrgan responsable de la seva aprovació definitiva. Segons ha explicat l’alcalde, Pere Regull, “així que es validi el projecte, començarà la lluita per la concertació de places amb la Generalitat, i confiem en una resposta satisfactòria.”

Segons ha explicat el regidor Zaballa, “l’Ajuntament de Vilafranca i el Consorci Sociosanitari de Vilafranca han engegat el nou projecte del centre que, amb la seva ampliació, donarà resposta a una necessitat existent i progressiva: una població cada vegada més envellida i a una manca de recursos en el territori”. És per aquest motiu que s’ha treballat per aconseguir un nou projecte que incrementarà les places residencials a Vilafranca, que beneficiaran a gent gran amb alta dependència i gent gran autònoma.

Ramon Zaballa ha destacat “que des del 2012, i amb aquesta inversió, Vilafranca veurà triplicada la seva oferta de places públiques de residència”.

L’Ajuntament de Vilafranca veu la necessitat d’ampliar les places de residència a la comarca. Amb la creació d’aquestes 80 places noves es dona resposta a una necessitat més urgent i amb major demanda.

El president del Consorci Sociosanitari de Vilafranca, Ramon Novell, i Elisabeth Rutllant, gerent del consorci, han volgut posar èmfasi en la valoració que les dues parts Ajuntament de Vilafranca (amb el 50% de la propietat del Consorci Sociosanitari) i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, fan de la construcció d’un nou edifici a Vilafranca, o l’ampliació del centre ja existent. “Analitzades les dues opcions, amb valoració arquitectònica (característiques dels terrenys, ubicació, m2 a construir, cost de la construcció, possibilitats d’ampliació del centre actual, cost de l’ampliació, etc) i valoració econòmica (definició dels ingressos i despeses del nou servei, finançament de la inversió, tipus de places, sostenibilitat a nivell econòmic i financer del projecte, etc), es conclou que l’opció més adequada és l’ampliació del Centre Ricard Fortuny per crear noves places residencials”.

L’ampliació del centre es faria per la banda del pàrquing, facilitant que el nou edifici construït quedarà connectat a l’edifici actual. La superfície aproximada serà de 2.000m2. L’alcalde Pere Regull ha destacat “la inversió prevista, de3.5 milions d’€, així com la importància d’aquest  projecte d’ampliació que permetrà crear aproximadament 80 noves places residencials, que sumades a les 111 ja existents en el Centre, oferint fins a 191 places de residència a la comarca”.

L’ampliació a 80 places permetrà aprofitar els serveis comuns existents, evitant duplicitats, podent així destinar, majoritàriament, els nous m2 construïts a places de residència. Les obres d’ampliació començaran el 2019, i està prevista la seva obertura l’any 2020.

Amb l’ampliació del centre Ricard Fortuny es crearan nous llocs de treball a la comarca, s’aconseguirà una separació física de l’activitat de la residència de l’activitat sociosanitària, sense perdre les sinergies de tenir les dues activitats comunicades; es crearan espais més adequats per els residents; s’inclourà la construcció d’un pàrquing soterrani, permetent així convertir les places d’aparcament restants en una zona enjardinada.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, per cloure la presentació d’aquest nou projecte ha volgut insistir en “la importància de la separació del centre de dia de l’hospital de dia, amb accessos diferenciats; separats en quant a assistència i compartits els serveis. Tindrem, doncs, una residència del segle XXI, amb possibilitat d’assistència sanitària.”

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: