Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Agrícol commemora l’any Pompeu Fabra amb la taula rodona ‘La llengua és un organisme viu’

Divendres passat es va celebrar a la sala d’actes del centre Agrícol la taula rodona ‘La llengua és un organisme viu. De la gramàtica de Fabra a la de l’Institut d’Estudis Catalans’ .

Hi participaven el membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Eestudis Catalans Oriol Camps, la filòloga i professora a l’escola Epiqueia de Mediona, Agnès Esquirol, el filòleg i escriptor, Enric Gomà i el responsable lingüístic del diari Ara,  Albert Pla. La taula la coordinava el professor i escriptor, Pere Martí.

La diversitat de ponents va permetre oferir també diverses mirades i opinions sobre l’evolució d ela gramàtica i també sobre altres aspectes d’actualitat en relació a la llengua.

Per exemple l’Enric Gumà, va mostrar-se satisfet per les darreres modificacions de la gramàtica catalana, i va dir que això evidencia que la llengua és un element viu. En canvi es va mostrar molt preocupat per les darreres disposicions sobre la immersió lingüística a les escoles catalanes.

D’altra banda Albert Pla, va parlar dels mitjans de comunicació escrits. Va diferenciar els diaris escrits inicialment en català dels traduïts i sobretot va alertar de l’empobriment dels mitjans digitals.

L’acte l’organitzaven la Secció literària de l’Agrícol i Òmnium Cultural Alt Penedès en el marc de l’Any Pompeu Fabra, i va servir també per lloar la tasca de Pompeu Fabra d’ara fa 100 anys, que va servir per endreçar la llengua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: