Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cinquena edició del Clownic de Torrelles ha estat marcada per la pluja

Ha estat un cap de setmana complicat, especialment per qualsevol activitat que estigués prevista a l’aire lliure, com pot ser el cas de la Fira artesana de Torrelles de Foix i el Festival Clownic.

Malgrat tot la fira i el festival s’han celebrat i en aquells moments que ho ha permès el temps amb prou èxit de públic. El dissabte al matí es va fer la inauguració oficial, que anava a càrrec de la Consellera d’Empresa, Àngels Chacón i del president de la Diputació, Marc Castells, acompanyats per l’alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, i del diputat de Junts per Catalunya, Eduard Pujol.

Marc Castells destaca que amb aquesta festa Torrelles ha sabut trobar una singularitat dins del territori.

I la consellera Chacón va tenir un record pels polítics presos i exiliats, just quan feia un any de la proclamació de la república. Chacón va lamentar els atacs que també va patir l’economia catalana.

I l’alcalde de Torrelles destacava el fet d’haver sabut mantenir una fira centenària amb el suport del Clownic.

La inauguració va comptar amb l’actuació de la Coral Foix, que en primer lloc va entonar l’aniversari feliç dedicat a l’alcalde i que tot seguit va oferir un repertori de cançons amb molta significació, amb “Amor particular”, “Tornarem” o la “Santa Espina”.

Aquesta era la 29a edició de la Fira Artesana, actualment està basada en l’alimentació i s’hi podien trobar formatges, embotits, iogurts, mel, coques, mató o olives de la zona. I a la part d’artesania, s’hi podia trobar des de bijuteria fins a titelles, entre d’altres productes.

També, com l’any passat es va instal·lar una àrea de Food Tracks,  furgonetes o caravanes, preparades per actuar com a restaurants rodants.

En relació als espectacles del Clownic destacava especialment l’actuació del pallasso Tortell Poltrona amb l’espectacle Post Clàssic.

El Tortell Poltrona ens apuntava que el seu treball poètic ofereix un humor universal.

L’espectacle s’havia de celebrar a la carretera de Pontons, però per la pluja es va traslladar al Casal Torrellenc, que es va omplir de gom a gom.

De fet la pluja va motivar que des de l’organització s’haguessin de prendre algunes decisions en cada moment. Per exemple es van ajornar alguns actes que es recuperaran en el que han anomenat mini Clownic , que tindrà lloc el 10 de novembre, amb un espectacle de pallassos, un concert i l’enlairament de globus solidari. Malgrat tot, la regidora Sira Carbó, assenyala que la fira va tenir mols visitants.

D’altra banda la Fira va acollir també les exposicions a l’ajuntament.

Entre d’altres, cridava l’atenció la mostra ”INFERIS”, un projecte de redisseny del vestuari del Diables de Torrelles, inspirant-se en els primers balls de diables que van aparèixer a l’Edat Mitjana, obra d’Ariadna Cervera.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: