Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ginesta destaca avenços dels darrers anys amb el tractaments personalitzats del càncer de mama

Des de l’associació Ginesta van voler recordar el divendres passat la data del dia 19 d’octubre, dia internacional del càncer de mama, i com cada any van organitzar un acte públic.

Habitualment l’acte el celebraven a la plaça de la Vila, però en més d’una ocasió el mal temps havia afectat la celebració a l’aire lliure. A banda enguany l’associació Ampert organitzava el mateix dia un acte amb motiu del seu 10è aniversari i des de Ginesta van decidir sumar esforços i realitzar les seves activitats en el mateix indret, a la sala d’actes de l’Escorxador.

La presidenta de Ginesta, Irene Bolet, estava acompanyada per dues membres més de la junta de l’associació, l’Àngels Masachs i Fina Santacana.

L’Àngels Masachs, assenyala que el 19 d’octubre és un dia important per Ginesta, però també ho és el treball del dia a dia, reivindicant sempre una sanitat pública i de qualitat.

Per la seva banda la Fina Santacana destaca els avenços assolits en els darrers anys, i sobretot el fet que s’han personalitzat els tractaments.

La sala d’actes es va omplir per participar en aquesta activitat, on es va fer una sessió de ”música del cor”.

I també es va fer la lectura del manifest per varies dones.

Des de Ginesta s’organitzen al llarg de l’any diferents tallers, alguns de manualitats, d’altres d’autoajuda, sempre pensant en el suport a les dones malaltes de càncer de mama. També s’ofereix un servei de suport psicològic a malaltes i familiars.

D’altra banda aquest dimarts, Ginesta organitza una xerrada de nutrició sobre com elaborar un menú, a les 7 de la tarda també a l’Escorxador de Vilafranca. I finalment el diumenge 28 d’octubre organitzen una passejada pels voltants d’Aiguaviva amb el guia Toni Inglada. Totes les activitats són per millorar la qualitat de vida, amb una bona alimentació i exercici físic.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: