Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es modera l’optimisme entre els directius de les empreses del Penedès

Les coses van bé, però no tant. Els directius continuen fent valoracions favorables pel que fa a la marxa del negoci i les expectatives de creixement però hi ha símptomes d’afebliment.

L’Enquesta de Clima Empresarial del 3r trimestre de 2018, realitzada pel Grup d’Opinió de la FEGP, referma una conjuntura positiva pel que fa al teixit econòmic del Gran Penedès, tot i que repunten tímidament els indicadors negatius. Els negocis han millorat en relació amb el 2n trimestre de 2018. Això ho afirma el 43% de la mostra, mentre que el 50% opina que s’han mantingut les mateixes dinàmiques. Un 6%, en canvi, apunta que aquest 3r trimestre ha estat pitjor que el precedent.

Les xifres de facturació s’han incrementat segons el 50% dels directius; un 37% constata que es mantenen estables i un 12% afirma que han empitjorat. En conjunt, en relació amb el trimestre anterior, sembla aigualir-se aquell to optimista. Pel que fa a les expectatives, només un 28% dels directius està convençut que el negoci millorarà el darrer trimestre de 2018; el 9% pensa tot el contrari. De fet, el 18% de la mostra pensa que en el 4t trimestre la facturació disminuirà. Aquestes dades tenen reflex a l’hora de crear ocupació; al contrari que en els períodes precedents, creix la previsió negativa, tot i que un 15% dels enquestats encara consideren probable l’augment de plantilla en el darrer trimestre de l’any. La situació de canvi de tendència també s’observa en les inversions previstes, amb xifres a la baixa, molt discretes però reveladores.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: