Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots van quedar quarts a la jornada de dissabte del Concurs de Castells de Tarragona.

Els vilafranquins no van poder assolir el 4 de 9 amb folre, en el qual havien centrat l’objectiu les darreres setmanes.

Es van haver de conformar amb una clàssica de 8, amb 4 de 8 carregat, que els va situar com la quarta colla de la jornada.

Els vermells van començar la seva actuació complint el programa previst,  un 3 de 8 descarregat, que els garantia pujar els primers punts al marcador particular. En segona ronda va venir el repte de la jornada, afrontar un castell inèdit enguany per als Xicots, el 4 de 9 amb folre. Des de feia setmanes, la colla havia focalitzat l’atenció en aquest castell, i de fet l’intent de la Tarraco Arena Plaça no va fer justícia als darrers assaigs. L’estructura es va trencar quan començaven a pujar el pis de sisens.

A continuació va venir un moment complicat per l’equip tècnic, per avaluar la situació i decidir el castell de la tercera ronda. Finalment, es va optar per assegurar un segon castell, la torre de 7, i valorar després l’opció de repetir el 4 de 9 amb folre. Amb el cansament ja acumulat, en aquell moment la colla va decidir aparcar els 9 pisos i tirar el 4 de 8. El carro gros va pujar obert de mides, i tot i que semblava que es podria defensar, va acabar caient en la descarregada. Després d’aquesta jornada llarga i intensa, els Xicots tenen els dies justos per recuperar forces i tornar a assaig dimecres. La colla té la propera actuació aquest divendres, 12 d’octubre, per participar a la IX Diada de castelleres de Bellprat, Memorial Nativitat Yarza, on les vermelles no han fallat cap any. Hi seran també la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Mollet.

Respecte als guanyadors, hi va haver colla de la Vegueria Penedès, Els Moixiganguers d’Igualada van brillar en la sessió de dissabte del Concurs de Castells. Els morats es van convertir en nova colla de 9 completant el 3de9 amb folre al primer intent, van revalidat el 5de8 i van tancar la millor exhibició de la seva història amb la Torre de 8 amb folre. Una actuació que idèntica a la dels Xiquets de Reus, que va fer que les dues colles fossin les guanyadores exaequo.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: