Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds no van poder superar una Colla Vella espectacular al concurs de Castells de Tarragona

Desprès de 18 anys la Colla Vella de Valls, va poder tornar a alçar el premi de guanyadora del Concurs de Castells de Tarragona.

Aquest any no ha pogut ser. Desprès de 18 anys la Colla Vella de Valls, va poder tornar a alçar el premi de guanyadora del Concurs de Castells de Tarragona, i complint les previsions, es va proclamar campiona per davant dels Castellers de Vilafranca. Tot i això van haver de patir nervis i pressió, si més no desprès que a la primera ronda els Verds, que actuaven abans, comencessin molt forts descarregant el 3 de 10fm, una construcció que només ells han aconseguit descarregar aquest any. La Vella va saber respondre amb autoritat i va descarregar un imponent 4 de 9 sense folre, que els situava davant de la classificació per puntuació, lloc que ja no van deixar en tot el concurs. La segona ronda va ser la clau per determinar la colla guanyadora, i el castell era la Torre de 8 sense folre. La Joves de Valls la va deixar en carregada a la primera ronda i el torn del vilafranquins podia ser clau en aquesta segona ronda per col·locar contra les cordes a la Vella. Desprès de desmuntar un peu els Verds van pujar amb convicció, però de forma massa lenta, carregant bé la construcció però fent inviable al seva descarregada. A la segona ronda la Jove de Tarragona també deixava en només carregat el 3 de 10fm, i tot estava de cara per la Vella de Valls, si assolia el seu segon castell net. Els de la camisa rosada van demostrar el gran domini de la Torre de 8 neta, que van descarregar donant pas a l’eufòria de la colla, sabedors que s’havia fet un pas de gegant per guanyar el concurs. A més era la segona vegada a la història que una colla descarregava el quatre i la torre sense folre. Els Verds ho havien fet el 2012.

Els Castellers de Vilafranca van continuar amb el seu programa previst i van afrontar a la tercera ronda el 4 de 10fm. Van desmuntar un primer peu perquè no hi havia la canalla preparada i desprès van deixar la construcció en intent. El concurs estava dat i beneït però la colla Vella va optar també per un altre gran castell, el 3 de 10fm, que a la tercera ronda van deixar en carregat. Els Vilafranquins estaven quarts a la classificació i van fer un esforç molt remarcable descarregant la Torre de 9fm a la quarta ronda per recuperar el segon lloc. Eren les quatre de la tarda. Ràdio Vilafranca i Penedès TV estaven oferint la transmissió del concurs en directe de forma personalitzada i va ser en el transcurs de l’entrevista a peu de plaça de l’Ernest Gili al cap de colla dels Verds, Toni Bach, que es va saber que els vilafranquins ho deixaven aquí, renunciaven a la ronda i felicitaven a la colla Vella.

L’eufòria per part dels membres de la Colla Vella va ser desbordant. Portaven 18 anys esperant aquest moment. El seu cap de colla, Albert Martínez, rebia felicitacions i es mostrava molt satisfet. Assenyalava que guanyar el concurs era el colofó de la feina feta durant tot l’any.

Just en el transcurs de l’entrevista a Penedès TV es va veure una de les imatges de la jornada, l’abraçada dels caps de colla, Toni Bach i Albert Martínez, que va rebre les felicitacions per part dels màxims responsables dels Castellers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: