Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds afronten el concurs amb la màxima il·lusió però conscients que no són els favorits

Per trajectòria aquesta temporada la Vella de Valls ha fet millors castells; però els Castellers de Vilafranca arriben en un bon moment al Concurs i conscients de les seves opcions.

Diumenge Tarragona acollirà una nova edició del Concurs de Castells, on els Verds opten a revalidar el títol que ja han aconseguit en les darreres 8 edicions. En una setmana molt exigent, després dels assaig de dilluns i dimecres, aquest divendres es faran les darreres proves abans del concurs i els responsables dels Castellers feien una crida a la màxima participació per poder fer les proves sobre tot dels castells de 10 que es volen portar a plaça.
Pel que fa a la cita de diumenge, Toni Bach, el cap de colla, comentava que el programa passa per el 3 de 10 amb folre i manilles i la torre de 8 sense folre i amb l’objectiu de descarregar-los. EL tercer castell seria en principi el 4 de 10 amb folre i manilles. Bach recordava que amb l’actual normativa que obliga a sumar dos castells descarregats s’ha de mirar d’assegurar al màxim i amb les proves que han fet i la seva trajectòria aquesta és la proposta en que treballen.
Bach considera que els Verds arriben en un bon moment a la cita de Tarragona, tot i els entrebancs de fa uns mesos, posava en valor tota la feina feta per la colla al llarg de la temporada.
Els Castellers de Vilafranca comenten que també han estat treballant altres castells que es podrien dur a plaça en cas de necessitat, com ara la torre de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre o el 3 de 9 amb folre i agulla. També reconeixia Toni Bach que han estat fent proves de 4 de 9 sense folre i 3 de 9 sense folre, tot i que en principi no serien castells que anessin de sortida al programa previst.
Finalment Bach apunta que l’edició d’enguany serà molt renyida, i reconeixia sense dir-ne el nom, que per trajectòria aquesta temporada tot i alguna lesió de darrera hora, la Vella de Valls seria la principal candidata.
Els Castellers de Vilafranca repartiran samarretes entre els qui vagin divendres a l’assaig i vulguin acompanyar la colla diumenge a plaça. Explicaven que han organitzat 10 autocars per anar fins a Tarragona, que sortiran puntualment a les 8 del matí de Cal Figarot.
Així mateix han preparat un dinar en acabar el concurs al seu local, i una festa amb ball de gralles i dj per acabar la jornada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: