Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca acolliran els govindes de l’Índia la setmana prèvia al Concurs

Una delegació de govindes, els castellers de Mumbai a l’Índia, visitarà Catalunya durant la primera setmana d’octubre.

El verds els acolliran a Vilafranca tal com van fer el novembre de 2006 i els han organitzat un intens programa d’activitats castelleres i culturals. La delegació està formada per 18 persones de diverses edats i que venen en representació de les 15 principals agrupacios de govindes de les centenars i centenars de colles que hi ha a Mumbai. El principal objectiu d’aquest comitè de govindes és conèixer de primera mà la realitat de les construccions humanes a Catalunya: les tècniques i metodologies d’assaig, les mesures de prevenció i seguretat, i la participació de menors d’edat en els castells, la seva preparació i formació.

El proper dimecres, aquesta selecció de govindes, farà una exhibició i oferiran a tots els aficionats castellers la seva construcció més característica al jardí de Cal Figarot, a les 8 del vespre, on hi trencaran el tradicional Dahi Handi, l’olla de terrissa ple de iogur, mel i llaminadures. Aquesta actuació està oberta a tothom i serà la segona vegada que actuaran a Vilafranca, ja que el 18 de novembre del 2006 ja van poder fer una construcció a la plaça més castellera al costat dels Verds,

El dissabte 6 d’octubre la delegació de govindes es desplaçarà a Tarragona per assistir en la segona diada de colles internacionals organitzada en el marc del Concurs de Castells. El diumenge els castellers índis faran costat als seus amfitrions en la gran jornada del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: