Dissabte, 26 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum ha mostrat les interioritats del seu laboratori de conservació i restauració

Amb una activitat inclosa al programa d’actes de les Jornades Europees de Patrimoni 2018, aquest divendres passat, 12 d’octubre, el Vinseum oferia “El revers del museu”.

Era una proposta per donar a conèixer aquells espais més desconeguts del museu.

El director del Vinseum, Xavier Fornos, assenyala que generalment els museus ofereixen visites a les seves exposicions permanents, però que a Vilafranca s’ha optat per mostrar espais no tant visibles pel públic.

A més, i com a novetat, enguany el Vinseum s’ha sumat a una proposta del col.lectiu de Conservadors i Restauradors de Catalunya, i s’ha mostrat per primer cop el laboratori.

Acompanyats de la Carmina Admella, restauradora del museu, s’oferia una visita al nou laboratori de conservació-restauració de Vinseum i els espais de reserva de Cal Berger. Una visita que va cridar força l’atenció i que comptava també amb l’assistència del regidor de Cultura, Raimon Gusi.

Va ser tot una oportunitat per fer el tafaner i veure les col·leccions de Vinseum d’una altra manera, en uns espais habitualment inaccessibles al públic general i sempre acompanyats de les explicacions pertinents dels responsables del Museu.

Entre d’altres temes es va explicar el treball realitzat per inventariar, diagnosticar, tractar, investigar i guardar cadascuna de les més de 18.000 peces que té Vinseum als seus fons. La gran majoria es conserva a l’antic celler de vins de Cal Berger. Una part de les peces tornaran a l’exposició permanent del Vinseum que acabin les obres d’ampliació del museu.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: