Dijous, 17 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès celebra l’inici dels cursos homenatjant Fabra

La Biblioteca Torras i Bages acollirà l’acte, en què Mònica Montserrat parlarà Fabra en la conferència “Dades i curiositats entorn del ‘seny ordenador de la llengua catalana’”.

Pompeu Fabra serà la figura central de la celebració de l’inici dels cursos de català 2018-2019 a Vilafranca i l’Alt Penedès. Aprofitant que la Biblioteca Torras Bages acull des de l’1 d’octubre passat l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa”, la consultora a la UOC i coordinadora del Postgrau de Correcció i Assessorament Lingüístic de la UAB, Mònica Montserrat, parlarà de Fabra en la conferència “Dades i curiositats entorn del seny ordenador de la llengua catalana’”.
L’acte es farà el 17 d’octubre, a les 7 de la tarda, a la mateixa biblioteca, i clourà el període en què l’exposició de la Direcció General de Política Lingüística s’ha pogut visitar a Vilafranca.
Mònica Montserrat és una gran coneixedora de l’obra de Fabra i, juntament amb David Paloma, ha creat la Ruta Pompeu Fabra.
Dins del cicle “Tardor amb Fabra”, durant el mes d’octubre i novembre s’estan duent a terme altres activitats a Vilafranca per commemorar els 150è aniversari del naixement de Fabra i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. El 26 d’aquest mes, hi haurà la taula rodona “La llengua és un organisme viu. De la gramàtica de Fabra a la de l’Institut d’Estudis Catalans”, a L’Agrícol, amb la participació d’Oriol Camps, Agnès Esquirol, Enric Gomà i Albert Pla Nualart. I el 8 de novembre, també a L’Agrícol, es representarà el monòleg dramatitzat “Pompeu Fabra: jugada mestra!”, a càrrec de la Companyia Inútils Mots.

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

23:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

23:30
Retalls d'història
La torre Dela i els primers vilafranquins
23:45
Vilafranca opina
Enquesta al carrer

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: