Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP presentarà al·legacions a les ordenances fiscals de l’ajuntament de Vilafranca de 2019

El dimarts vinent es reuneix el Ple de l’Ajuntament de Vilafranca i com és habitual al mes d’octubre un dels temes més destacats serà l’aprovació dels impostos i taxes municipals per l’any vinent.

El PP ha convocat roda de premsa per anunciar les al.legacions que presentaran a aquesta proposta i que van en dos sentits, Un per afavorir a les famílies nombroses i un altre per fomentar l’activitat econòmica.

En el primer cas des del PP recorden que Catalunya pateix un desert demogràfic i que fan falta polítiques per incrementar la natalitat. Des del punt de vista municipal ho centren en el suport a les famílies nombroses.

Per exemple proposen que totes les famílies nombroses, sense límit de renda, tinguin una reducció en l’impost de l’IBI.

També proposen la bonificació del 100% de la taxa d’escombraries i la creació d’una targeta de famílies nombroses, que oferixi descomptes per serveis municipals.

D’altra banda des del PP proposen també mesures per afavorir l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball.

Per exemple en la taxa per obertura d’establiments. Amb la comunicació prèvia s’obliga als emprenedors a contractar agència per fer els certificats. Això suposa un cost elevat, per això no s’entén que per fer les comprovacions l’ajuntament torni a carregar un cost elevat de la taxa.

Els populars també proposen que la bonificació per a joves emprenedors que obren per primera vegada un negoci, que ara és del 50%, sigui del 100%. I respecte a l’impost de construccions i obres, també demana que l’ajuntament suprimeixi les taxes per obres menors que suposen un manteniment dels habitatges o per la rehabilitació de façanes.

 

 

 

PP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: