Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cor Xamusia ha ofert un concert de repertori religiós fresc i actual a Santa Maria

El concert es va fer aquest passat dissabte a les 9 del vespre a l’interior de la basílica, organitzat per la Comissió Santa Maria 2020 amb la finalitat de recaptar fons per la restauració de Santa Maria.

Per aquest concert, el cor Xamusia va presentar una sèrie d’obres adequades la Basílica de Santa Maria, músiques d’origen religiós o que voregen la religiositat, oferint un repertori fresc i actual sobre aquesta temàtica, composicions de creació recent del segle XXI, o finals del XX, revisant el concepte de música religiosa de les últimes dècades. El director del cor, Miquel Benito, explicava que són un cor flexible que els agrada provar nous repertoris.

El cor Xamusia, format per vint-i-cinc noies de diverses procedències penedesenques i del Garraf, va interpretar Ave Maria i Ave Iesu de Xabier Sarasola, Salve Regina de Javi Busto, Nigra Sum de Pau Casals, Deep River de Daniel Patriquin, Hallelujah de Leonard Cohen, Signore delle Cime de Giueseppe di Marzi, The Lord Bless you and keep you de John Rutter, Keren Or de Achinoam Nini i Clap your hands d’Ira i George Gershwin. Des de la Comissió Santa Maria 2020, Quim Mach es mostrava molt satisfet amb la proposta musical que havia fet el cor. També apuntava que, un cop feta la façana sud, el proper repte és la teulada.

El concert es va acabar amb el Cant dels Segadors i dos temes especials pel cor: l’havanera Rosina i la cançó tradicional catalana La Dama d’Aragó.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: