Divendres, 5 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP aprova el contracte en matèria de benestar social, joventut i polítiques d’igualtat

El dijous 11 d’octubre es va celebrar Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

En aquest Ple va prendre possessió del càrrec el nou conseller del Partit Popular, Carles Jiménez, regidor a l’Ajuntament de Sant Sadurní, en substitució de Lluís Caldentey.

A continuació es va debatre la ratificació de la modificació dels Estatuts del Consorci per a la Normalització Lingüística. La modificació respon a la necessitat d’adequar els Estatuts a la nova normativa europea i estatal que regula els consorcis. Els canvis més destacats afecten el Ple, que delega funcions en el Consell d’Administració per fer més àgil la gestió, i el finançament, la Generalitat assumirà progressivament el cost del personal estructural del Consorci.

El Servei de Català de Vilafranca i de l’Alt Penedès és gestionat conjuntament per l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal, que així optimitzen els recursos humans i econòmics. Un cop ratificats els nous Estatuts per ambdues administracions, signaran un conveni de col·laboració interadministrativa per compartir també les despeses del local que ocupa el Servei de Català. La ratificació es va aprovar per unanimitat.

Dins el torn d’informacions de la Presidència, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, va informar que la Diputació de Barcelona ha confirmat que aportarà el 25% de les aportacions corresponents als ajuntaments en els projectes FEDER, per la qual cosa l’aportació dels ajuntaments es redueix al 25% del total de l’actuació aprovada per cada ajuntament.

També es va debatre pel procediment d’urgència l’aprovació de l’addenda corresponent al període 2018-2019 del contracte programa 2016-2019 per a la coordinació amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

El contracte estableix els eixos estratègics, els objectius generals, les actuacions, els mecanismes d’avaluació i el finançament dels serveis i programes que presta el Consell Comarcal de l’Alt Penedès en matèria de Serveis Socials, altres programes relatius al Benestar Social, Joventut i polítiques d’Igualtat.

L’aportació corresponent a l’any 2018 serà d’1.894.000, amb un increment de 252.000 € respecte de l’any anterior, i l’aportació de l’any 2019 serà d’1.940.000 €. La proposta es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: