Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Big Draw ha tornat a situar el dibuix al carrer amb la voluntat d’arribar a tothom

L’objectiu del Big Draw és fer arribar el llenguatge universal del dibuix a tothom posant l’art a l’abast, al carrer i en d’altres espais públics.

Vilafranca ha tornat a acollir aquest dissabte a la tarda una nova edició del Big Draw, el festival internacional del dibuix al qual ciutats d’arreu del món s’hi adhereixen amb iniciatives pròpies que tenen lloc durant el mes d’octubre. L’objectiu del Big Draw és fer arribar el llenguatge universal del dibuix a tothom posant l’art a l’abast, al carrer i en d’altres espais públics.

Vilafranca va fer una primera experiència inspirada en el Big Draw l’any 2015 en motiu de la capitalitat cultural que ostentava la ciutat, capitanejada en aquella ocasió pel col·lectiu d’il·lustradors del Penedès Gargot.

L’any següent, l’adhesió al Big Draw es materialitzava amb la implicació de diversos col·lectius i centres de formació vinculats a l’art. La iniciativa s’ha anat repetint donada la bona resposta del públic i la implicació dels propis organitzadors, sota el paraigua del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Aquest any es feien sis tallers en diversos espais del centre. A la plaça Jaume I, per exemple, hi havia l’Anna Mongay i l’Eduard Barrobés, del col·lectiu Gargot, amb un taller protagonitzat per formes geomètriques.

El centre d’expressió plàstica Zig Zag també participa cada any al Big Draw. En aquesta ocasió plantejava un taller de dibuix amb tinta xina a la plaça de Santa Maria.

La resta de tallers exploraven tècniques diverses: l’estampació, la tècnica de pintar bufant, el dibuix a través d’artefactes construïts per a l’ocasió o el dibuix en gran format. A banda de Gargot i el Zig Zag, també prenien part del Big Draw l’escola d’art Arsenal, les Matinals de Dibuix i el batxillerat artístic de l’IES Milà i Fontanals, que s’estrenava a la celebració.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: