Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Compatibilitzar tecnologia i atenció objectiu de les jornades de Serveis de Farmàcia

El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i del Garraf va organitzar la 28a edició de la Jornada de Serveis de Farmàcia dels hospitals comarcals de Catalunya, a l’Auditori de Vinseum de Vilafranca.

L’objectiu d’aquesta jornada científica era actualitzar coneixements i compartir experiències entre els farmacèutics dels diferents hospitals comarcals catalans. Aquest any s’exposaven els avenços de les noves tecnologies i competències digitals en el camp farmacèutic. El programa exposava experiències innovadores sobre desenvolupament professional, aprenentatge i salut digital des del punt de vista de les organitzacions i professionals sanitaris.
Entre els ponents hi havia el director de la Càtedra TICs i Salut de la Universitat de Vic, president també de la Societat Catalana de Salut Digital, Francesc Garcia. Ell va explicar la importància d’aprofitar aquestes noves eines en el camp també de la salut, però sobre tot sense deixar de tenir molt present que es tracta de donar atenció a les persones.
Les farmàcies hospitalàries tenen un paper molt important en el funcionament dels Hospitals. Donen suport al tractament farmacoterapèutic, afegint valor amb la seva contribució a la millora de la qualitat, a la millora de l’eficiència i a la millora de la seguretat.
La cap del Servei de Farmàcia del Consorci Sanitari del Garraf, Glòria Alba, destacava que les jornades havien complert amb l’objectiu de donar a conèixer aquestes noves eines i facilitar-ne la seva aplicació.
Pel que fa a la seva implantació al Penedès Garraf, Alba considera que s’estan avançant i cada cop estan més esteses, i ajudant a la feina del dia a dia dels responsables de farmàcia dels hospitals. Unes eines però, que no han de fer oblidar les més tradicionals conscients que hi ha una part encara de la població que no utilitza aquestes noves tecnologies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: