Dilluns, 15 d'octubre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca
Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009 s’enduu el Gran Vinari Escumós

Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009 s’enduu el Gran Vinari Escumós

Antoni Mata Casanovas ha estat reconegut amb el Premi Vins i licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi.

L’Auditori de Vilafranca del Penedès ha acollit aquesta nit de divendres l’acte de lliurament dels sisens
Premis Vinari, el concurs que té per objectiu donar a conèixer els millors vins de
Catalunya de l’any.

El Gran Vinari d’Or 2018, que distingeix el millor vi català, ha estat per Cérvoles Blanc 2016 del
Cérvoles Celler. Un vi blanc amb criança, cupatge de macabeu i chardonnay, del qual
s’elaboren unes 6.800 ampolles. El millor vi de Catalunya també ha guanyat l’Or en la categoria de Blancs amb criança i el Vinari d’Or Especial de la DO Costers del Segre.

Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2009 s’ha endut el guardó al millor vi
escumós de l’any, el Gran Vinari Escumós.

El premi Vins i Licors Grau a la Trajectòria Professional en el món del vi ha estat per el dadurninenc Antoni
Mata Casanovas, pertanyent, juntament amb el seu germà Josep, a la segona generació del
celler Recaredo, de qui  s’ha recordat especialment la seva dedicació a l’elaboració de cava durant
més de 60 anys.

Per la seva banda, el Millor Blanc Jove ha estat també per un vi del Penedès, el Can Bas Xarel·lo 2017. I també ha destacat el Penedès per endur-se el premi al Millor Rosat pel Posidonia 2017 de Sumarroca.

Els guanyadors s’han fet públics en un acte que s’ha pogut seguir en directe a través del Canal 33.
Els vins competien en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d’Or,
tres de Plata i cinc de Bronze. Durant l’acte s’han donat a conèixer tots aquests guardons, així
com el reconeixement professional a una vida dedicada al vi, al millor projecte ecològic, a la
millor etiqueta de vi i al celler amb més vins premiats. A més, també s’han fet públics els Premis
Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze
Denominacions d’Origen de Catalunya.
La gala ha estat l’acte final de la sisena edició dels Premis Vinari, que van
arrencar a la primavera amb una convocatòria a tots els cellers catalans i que enguany ha
aconseguit la participació de 902 referències de 250 cellers, tots ells emparats per una DO
catalana.
El jurat professional ha estat format per una vuitantena d’experts de la sommelieria,
enologia, distribució, exportació, comunicació i prescripció de vins, així com part del panell
oficial de tast de l’INCAVI. Tots ells han qualificat els vins participants en quatre jornades de
tast a cegues, realitzades del 21 a 25 de maig a la seu de l’INCAVI a Vilafranca. Aquells vins que van obtenir millors puntuacions en aquesta fase inicial, van ser tastats i avaluats de nou dia 3 de setembre a El Celler de Rubí.

Enquesta

La tàctica que fa més favor a l'unionisme és la de…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada
22:00
Va de castells
Tota l'actualitat castellera, amb Pep Ribes

Penedès Televisió

17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: