Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal Figarot s’omple per retre homenatge als membres del pom de dalt en els 70 anys de la colla

L’acte emotiu que es va far a Cal Figarot va reunir dosos, aixecadors i enxanetes de les 7 dècades d’història dels Castellers de Vilafranca.

Diumenge al vespre el local dels Castellers de Vilafranca va acollir un dels actes més emotius del seu 70è aniversari. Es tractava d’homenatjar totes les persones que en aquestes 7 dècades han format part dels poms de dalt de la colla. Un sentit homenatge que va reunir a la nau de Cal Figarot moltíssima gent entre membres i ex-membres dels poms de dalt de la colla, amb la possibilitat per exemple de comptar amb alguns dels primers enxanetes de la colla .
Al llarg de la tarda van anar pujant dalt de l’escenari els diferents presidents i caps de colla d’aquests anys, i després ho feien els membres dels poms de dalts de la seva època.
Com explica l’actual president del Verds, Joan Badell, era un acte molt emotiu que ha servit per recordar anècdotes d’aquests 70 anys, des del punt de vista dels qui coronaven els castells. Un reconeixement que va estar al nivell del que es mereixia la colla.
El cap de colla, Toni Bach, destacava que els anxanetes són el símbol del treball en equip que es fa amb els castells, i per tant aquest reconeixement era important també per la colla.
Bach considera que a més la canalla de les colles són dels que més s’estimen als castells, i hi participen realment per que és una activitat que els agrada. El que no ho veu així, ho deixa al poc temps.
L’acte de reconeixement va tenir moments realment molt emotius, i fins i tot en algun cas entre els mes joves dosos, aixecadors i enxanetes encara es van atrevir a fer un pom de dalt.
Es van projectar també imatges recollint algunes de les aletes més emblemàtiques de la història d’aquest 70 anys de castells, i es va comptar amb la participació d’Elena Gadel que per exemple va cantar l’himne dels Castellers de Vilafranca (20h48’24”)
L’acte va finalitzar com no podia ser d’altra manera amb el toc de castell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: